SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Fontos hét elé nézünk mind makro, mind vállalati fronto - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Fontos hét elé nézünk mind makro, mind vállalati fronton
Izgalmas hét előtt állunk, hiszen mind vállalati, mind pedig makro fronton több fontos adat és beszámoló is érkezik. Pénteken az OTP jelentése zárja a magyar blue chipek jelentési sorát és szintén pénteken ismerhetjük meg a második negyedéves GDP első becslését is.
Megjelent: 2016. 08. 08. hétfő 09:44

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorgyorsjelentésotprichterallergangdprio

Izgalmas hét előtt állunk, mind a makromutatók, mind a vállalati jelentés frontján fontos bejelentések jönnek. Kedden az inflációs adat, pénteken pedig a második negyedéves GDP első közlésére figyelnek elsősorban a devizakereskedők. A júliusi inflációs adat a konszenzus szerint ismét 0,2%-os csökkenést mutathat, míg a második negyedéves GDP bővülés 2%-os lehet. A teljes kelet-európai részvénypiacra jelentős hatást gyakorolhat az MSCI negyedéves index-átsúlyozásának bejelentése is.

 

Szintén pénteken teszi közzé gyorsjelentését az OTP. Az előző negyedévben nem volt szerencsés az egybeesés: a vártnál gyengébb makroadatok után az OTP részvényeit is adni kezdték már rögtön a nyitásban, annak ellenére, hogy a bank a vártnál jobb eredményeket tett közzé. Ezt a negyedévet a bank korábbi jelzése szerint a Visa értékesítéséből származó 13 milliárd forint javítja majd egyszeri tételként. Részletes előzetessel külön anyagban jelentkezünk majd ügyfeleinknek küldve.

 

A MOL pénteken, piaczárás után tájékoztatta a piaci szereplőket arról, hogy 2 129 666 darab "A” sorozatú MOL törzsrészvény vonatkozásában gyakorolta vételi opciós jogát a Credit Agricole Corporate and Investment Bankkal 2015. december 7-én létrejött opciós szerződés alapján. A részvények vételi ára 42,0749 EUR volt részvényenként.

 

A hétvégén megkezdődött a 2016 olimpia Rióban, ha pedig a statisztikát nézzük, akkor a nyári játékok kedvezhetnek a részvénypiacoknak is, noha ez leginkább lélektani pluszt adhat. 1928 óta az olimpia ideje alatt az S&P 500 részvényindex átlagosan 1,75%-ot emelkedett, amely papírforma alapján azt is jelentheti, hogy újabb csúcsokat dönthet ebben a hónapban az amerikai index. Sőt, az elmúlt 32 évben csupán két alkalommal láttunk gyengébb teljesítményt az olimpia alatt, 2000-ben a dotcom válság idején, és 2008-ban, a legutóbbi gazdasági válságkor.

 

1984 óta van vezetett statisztika a fogadó ország részvénypiacának teljesítményéről, ebben a tekintetben pedig átlagosan 1,74%-os növekedés mutatható ki. Itt szintén két negatív értéket láthatunk, 2000-ben és 2008-ban. A brazil részvényindex, a BOVESPA az elmúlt egy hónapban 11,22%-ot menetelt, az elmúlt egy hétben pedig 1,6%-ot.

1928 óta az S&P500 átlagosan 1,15%-ot emelkedik a megfigyelések szerint

A brazil részvénypiac 11%-ot emelkedett az elmúlt egy hónapban
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS