SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
15% feletti ROE már idén: 7000 Ft felett nyithat az OTP - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

15% feletti ROE már idén: 7000 Ft felett nyithat az OTP
Az OTP eredményei meghaladták az egyébként optimista várakozásokat az eredménysorokon, főképp az alacsonyabb kockázati költségeknek. A menedzsment várakozása szerint az eredetileg 2017-re várt 15%-os értéket meghaladó számviteli ROE mutatót az OTP már a 2016-os évben elérheti.
Megjelent: 2016. 08. 12. péntek 09:25

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorotpgyorsjelentésszámokroe

Az OTP eredményei meghaladták az egyébként optimista várakozásokat az eredménysorokon, főképp az alacsonyabb kockázati költségeknek, a negyedévben 11%-ot erősödő rubelnek, az orosz leánybank teljesítményének és egyszeri tételeknek is köszönhetően. A vártnak megfelelően a VISA tranzakció adózás utáni eredményhatása 13,2 milliárd forint volt. Nem várt tételként az ukrán Faktoring cég egy részének leírása 2,2 milliárd forinttal növelte a Csoport IFRS szerinti számviteli eredményét. Az orosz leánybank 6,5 milliárd forintos adózott eredményt realizált, az ukrán pedig 3, 44 milliárd forintot.

 

Az összes bevételen belül a nettó kamateredmény nagysága marginálisan nőtt: az OTP Core-nál és DSK Banknál mérsékelt, az ukrán leánybanknál pedig nagyobb visszaesés volt. Ezeket azonban ellensúlyozta az erősebb rubel-árfolyamnak is köszönhető jobb orosz kamateredmény. A második negyedévben 7,7 milliárd forinttal nőtt a DPD90+ állomány, amelyet továbbra is Oroszország vezet, de a hitelállomány minősége némileg javult Magyarországon és Bulgáriában.

 

A konszolidált DPD90+ ráta 16,4%-ra csökkent, a csoportszintű kockázati költségráta 0,87%-ra mérséklődött az éves összehasonlításban, tavaly ilyenkor még 2,72%-ot ért el. A negyedévben a ROE 18%-on áll (a féléves mutató 16,5%) a TIER 1 tőkemutató értéke pedig 13,2. A júliusban végrehajtott EKB stresszteszttel kapcsolatban a bank megjegyezte, hogy sem az alappálya, sem pedig a stressz forgatókönyv nem tekinthető eredmény előrejelzésnek, mivel az lényegesen elmarad a menedzsment 2016-2018 közötti időszakra vonatkozó eredményvárakozásától. Ez értelmezésünk szerint további teret biztosíthat a menedzsmentnek.

 

Reggel sajtótájékoztató indítja a napot, délután háromtól pedig az elemzőknek tartanak telefonos konferenciát.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS