SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A Raiffeisen és a Cisco gyorsjelentése került gorcső al - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A Raiffeisen és a Cisco gyorsjelentése került gorcső alá
A tegnap piaczárás után közzétett jelentésével nem tudott meglepetést okozni a Cisco a pénzügyi számok terén. A Raiffeisen teljesítménye is sormintába illik, az EKB kamatpolitikája nyomás alatt tartja a bankok kamatbevételeit, az első féléves teljesítmény elmaradt a tavalyitól.
Megjelent: 2016. 08. 18. csütörtök 09:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorciscoraiffeisengyorsjelentés

A várakozásokhoz képest vegyesen alakult a Raiffeisen második negyedéve, mellyel együtt az első féléves teljesítmény elmaradt a tavalyitól. Az osztrák bank nettó kamatbevétele 733 millió euró helyett 738 millió euró lett, ezzel együtt az első félév során 13,4%-kal gyengébb eredményt értek el, mint egy évvel korábban. A Raiffeisen teljesítménye is sormintába illik, az EKB kamatpolitikája nyomás alatt tartja a bankok kamatbevételeit.

 

A második negyedév során a vártnál kicsivel magasabb céltartalékot képzett a bank, de ezzel együtt is a 2015-ös évhez képest alacsonyabb szinten tartotta a hitelezési veszteségre megképzett tartalékot. Az adminisztratív költségek emelkedése azonban azt jelentette, hogy az adózás előtti eredmény romlott az első félévben, így végül a nettó profit is 276 millió euróról 210 millió euróra zsugorodott az első félévben. Ez azt jelentette, hogy a második negyedévben 96 millió eurós profitot számolt el a Raiffeisen, amely jóval elmaradt a piaci várakozásoktól.

 

Kedvező azonban, hogy a CET1 tőkemutatója 11,5%-ról 12,2%-ra emelkedett, amely felülmúlta a konszenzust. Javult a nemteljesítő hitelek aránya is, hiszen a mutató 11,9%-ról 10,4%-ra csökkent.

 

A bank jelezte, hogy egyelőre nem született döntés a Raiffeisen Zentralbankkal való összeolvadásról, melyet a 2017. januárjában tartandó közgyűlésen szavaztatnak meg a részvényesekkel. A menedzsment erről idén szeptemberben hozhat döntést.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS