SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Janet Yellenék megszólalásairól szólnak ma a hírek - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Janet Yellenék megszólalásairól szólnak ma a hírek
Jackson Hole ad otthont a nyár legnagyobb jegybankár konferenciájának, ahol este beszédet mond a FED elnöke. A befektetők árgus szemekkel figyelik, hogy kapunk-e utalást az amerikai kamatpályával kapcsolatban - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 08. 26. péntek 09:05

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorfedjanet yellenjackson holekamatemelés

Tegnap kezdődött Jackson Hole-ban az ilyenkor szokásos gazdasági szimpózium. Ma este Janet Yellen, a Fed elnöke tart beszédet, a befektetők árgus szemekkel figyelik, hogy kapunk-e utalást a várható amerikai kamatpályával kapcsolatban. Amennyiben Yellen megemlíti a következő kamatemelés lehetőségét, számottevő dollárerősödésre számíthatunk, mivel az elmúlt hetekben számos amerikai jegybankár jegyezte meg, hogy hamarosan folytatódhat a kamatemelési ciklus. Ma reggelre a határidős árazások alapján a szeptemberi kamatemelés esélye 28%-ról 32%-ra, az idei évi kamatemelés esélye 54%-ról 57%-ra emelkedett.

 

A befektetők kivártak tegnap a mai Yellen beszéd előtt, alacsony forgalom mellett szűk sávban ingadoztak az amerikai részvényindexek. Az S&P 500 index 0,1%-os, a DJIA index 0,2%-os mínusszal zárt. Európában a tegnap délelőtt közzétett német IFO index rontotta a hangulatot, ugyanis a várt növekedéssel szemben csökkenést mutatott az index. A Stoxx Europe 600 0,8%-ot, a német DAX index pedig 0,9%-ot esett.


További állami garanciát várnak a kormányzattól a német közszolgáltatók. Az E.On, az RWE, a Vattenfall és az EnBW az elhúzódó és bizonytalan kimenetelű tárgyalások miatt további jogi passzusok keretbe foglalását szorgalmazzák, emellett pedig tisztább költségtervezetet is szeretnének elérni. A közszolgáltatók és a kormányzat már régóta egyeztet az atomerőművek leszerelésével, az atomhulladék elszállításával és tárolásával kapcsolatos költségekről és kötelezettségekről, egyelőre érdemi eredmény nélkül.

A 2013-ban életbe lépett német energiapolitika előírja, hogy 2025-ig le kell állítani a még működésben lévő 8 atomerőművet, melyeket a fent említett cégek működtetnek. Pontos számítások hiányában csak becslések vannak a kumulált költségre vonatkozóan, miközben a vállalatok évek óta több milliárd eurós céltartalékot képeznek a várható kiadásokra. A legutóbbi hírek szerint a német kormány már hajlandó részben átvállalni a kiadásokat, most pedig 17,2 milliárd eurós állami pufferről ír a WirtschaftsWoche.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS