SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Felkavarták a piaci állóvizet a világ nagy jegybankárja - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Felkavarták a piaci állóvizet a világ nagy jegybankárjai
Erős irányváltást mutatnak a világ vezető devizái, a dollár erősödése mellett a japán jen gyengülése tapasztalható a hétvégi Jackson Hole-ban tartott beszédek után. Janet Yellenék arról beszéltek, hogy közel lehet a kamatemelés Amerikában, de még pár adatot meg kell várni hozzá.
Megjelent: 2016. 08. 29. hétfő 08:50

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorfederal reservekamatemelésjanet yellenstanley fischerjegybankjackson holedollárjapán jenkurodabeszéd

Erős irányváltást mutatnak a világ vezető devizái, a dollár erősödése mellett a japán jen gyengülése tapasztalható a hétvégi Jackson Hole-ban tartott beszédek után. A japán részvények erősödnek, a Kuroda szombati kommenje után, az erős dollár azonban visszavetette az olaj árfolyamát, az arany trend nélküli kereskedésben inkább a támaszok irányába indult és az 1320-as szintet teszteli.

 

Péntek délután Janet Yellen, a Fed elnöke a Jackson Hole-ban tartott szimpóziumon elmondta, hogy jelentősen nőtt az amerikai kamatemelés esélye, ezzel megerősítést nyert a néhány hete tapasztalható, szigorúbb jegybanki kommunikáció. A munkaerőpiaci folyamatok igen kedvezőek, lényegében sikerült elérni a teljes foglalkoztatottságot, és a jegybank számít rá, hogy néhány éven belül elérhető lehet az inflációs cél is. A jegybankelnök ugyanakkor kiemelte, hogy a szeptemberi döntést az addig beérkező adatoktól teszik függővé. A beszédet követően jelentősen erősödtek a kamatemelési várakozások a határidős árazások alapján. A szeptemberi 21-i kamatemelés esélye 28%-ról 42%-ra, az idei évi kamatemelés esélye 54%-ról 65%-ra emelkedett.

 

Stanley Fischer szintén optimista az amerikai gazdaság kilátásaival kapcsolatban, a korábbi jegybanki célokat elérték, vagy megközelítették. Fischer szerint a gazdasági növekedés tovább gyorsulhat, és a munkaerőpiacon elérték a teljes foglalkoztatottságot. A Fed alelnöke a pénteken érkező, augusztusi munkaerőpiaci adatok fontosságára hívta fel a figyelmet, melynek alakulása jelentősen befolyásolja majd a szeptember 21-i kamatdöntést.

 

Haruhiko Kuroda, a japán jegybankelnök szavaira figyeltek a japán kereskedők: "hezitálás nélkül” még tovább vághatja a negatív tartományba a kamatokat a jegybank vagy további mennyiségi lazítás vezethet be, közölte szombaton. Az indoklás szerint a japán inflációban látott visszaesés azt jelenti, hogy az inflációs várakozások még nem horgonyzódtak le a 2%-os jegybanki cél körül. Kuroda Jackson Hole-ban beszélt, ahol azt is elmondta, hogy a jegybank gondosan tanulmányozza a kockázatokat és a törvényi megszorítások miatt akadályai vannak annak, hogy "helikopterpénzzel” emeljék az inflációt, de az is tény, hogy a felvásárolható japán kötvények állománya egyre szűkül.


Ma nincs kereskedés Nagy Britanniában, ezért csekélyebb forgalomra számítunk a nap első felében mind a fejlett, mind a feltörekvő európai piacokon.

 

Szeptember 1-én lépnek életbe az MSCI negyedéves átrendezésének megfelelő indexsúlyok, addig várhatóan viszonylag kevés hazai impulzus befolyásolja a kereskedést. A pénteki Fischer komment után az amerikai munkaerőpiaci adatokra várnak majd a világ tőzsdéi,amely döntő lehet egy szeptemberi kamatemelési döntés során
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS