Extra funkciókért lépj be!

Jelentős mozgásokat hozhat a dollárban az év hátralévő néhány hónapja
Pénteken Janet Yellen elmondta, jelentősen nőtt az amerikai kamatemelés esélye.Folytatódnak a találgatások, mikor történhet meg a következő kamatemelés, amely jelentős hatással lehet az EUR/USD és ezáltal az USD/HUF árfolyamára is. Kiss Tamás (Equilor Befektetési Zrt.) elemzése.
Megjelent: 2016. 08. 30. kedd 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Tamásequilordolláreurusdforintdevizafedmnblazításkamatemelésforex

Péntek délután Janet Yellen elmondta, hogy jelentősen nőtt az amerikai kamatemelés esélye. Tovább folytatódnak a találgatások, mikor történhet meg a következő kamatemelés, mely jelentős hatással lehet az EUR/USD és ezáltal az USD/HUF árfolyamára is. Szintén változást hozhat az MNB szeptemberi kamatdöntő ülése, illetve a novemberi amerikai elnökválasztás is.

 

309 alatt jár a kereskedésben a forint árfolyama az euróval szemben, a következő fontos támasz a 307-es szint, mely 2015 júniusa óta nem került áttörésre. A forint erősödését külső és belső tényezők is magyarázzák. Az európai és brit jegybank élénkítési programjai következtében erős kereslet tapasztalható a kockázatosabb eszközökre, a magyar külkereskedelmi többlet minden idők legmagasabbja volt júniusban (1129 millió euró).

 

A közeljövőben két fontos hazai eseményre is várunk: szeptember 16-án a Standard & Poor's (S&P) minősítheti a magyar államadósságot, szeptember 20-án pedig az MNB tartja olyan első ülését, ahol már dönthet a monetáris politika átalakításáról és publikálja az aktuális Inflációs jelentést is.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS