SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Történt tegnap pár igencsak jelentős részvénypiaci szt - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Történt tegnap pár igencsak jelentős részvénypiaci sztori
Az Apple büntetése rekord összegű, de ezzel együtt is csak egy százalék körüli esést produkált a papír. A nemzetközi parketteken azonban történt tegnap 20% körüli esés is, és 10%-os emelkedés is! A részleteket Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője foglalja össze.
Megjelent: 2016. 08. 31. szerda 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorapplebüntetésabercrombie & fitchagriapotashrészvény

Tegnap soha nem látott mértékű büntetést szabott ki az Európai Bizottság az Apple-re. A Bizottság 13 milliárd euró visszafizetésére kötelezte az amerikai gyártót, amiért Írországban jogellenesen kapott adókedvezményt. Az Apple az Európai Unió egyik legalacsonyabb társasági adókulcsával rendelkező országban az előírt 12,5% helyett annak töredékét fizette adó formájában, 2014-ben már mindössze 0,005%-os volt az adókulcsa. A vállalat egy jogi kiskaput használt ki az adótételek csökkentésére, miszerint az Apple két írországi vállalatának nyereségét egy központi iroda nyereségeként tüntette fel, gyakorlatilag adómentessé téve az Európai Unióban megtermelt eredményét.

Az európai szemmel hatalmas összegnek tűnő büntetés látszólag nem hatotta meg az Apple részvényét, hiszen a hírre mindössze 0,8%-ot gyengült a papír. Ez nem meglepő, hiszen a piaci becslések alapján az Apple-nek csak készpénz formájában közel 180 milliárd euró áll rendelkezésére, melyből könnyűszerrel ki tudja fizetni ezt a tételt, ami ellen egyébként fellebbeztek.


 

Felpezsdült a kálisó termelők szektora. A Bloomberg tegnapi jelentése szerint a kanadai Potash Corp fúzióra léphet a szintén kanadai Agriummal. A két cég előzetes tárgyalásokat folytat, melynek lehetséges oka a termékek világpiaci árának esése, és így a profittermelés zsugorodása. Az egyesüléssel a világ legnagyobb műtrágya gyártó cége jönne létre. A Potash részvényárfolyama 10,8%-ot, az Agriumé pedig 7%-ot menetelt. A rivális német K+S részvénye 3,8%-ot emelkedett a hírre.

Az AAPL nem zuhant meg különösebben

Az Abercrombie & Fitch 20% körüli eséssel zárt
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS