Extra funkciókért lépj be!

Ha konkrétumokat fogalmaz meg Draghi, akkor gyengülhet az EUR/USD
A délutáni EKB kamatdöntésen nem valószínű, hogy lesz változás, maximum az eszközvásárlásnak az időtartamát tolhatják ki Draghi-ék. Amennyiben ez megtörténik, gyengülhet az euró/dollár és egy fej és vállak alakzat alakulhat ki. - mondta el Varga Zoltán, az Equilor elemzője.
Megjelent: 2016. 09. 08. csütörtök 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorekbmario draghieszközvásárláseuródollár

Ma délután tartja kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank (EKB). A várakozások szerint a kamatszinteken nem változtat a jegybank, azonban utalást kaphatunk az eszközvásárlási program időbeli kiterjesztésére, mivel Mario Draghi korábban többször kijelentette, hogy szükség esetén kitolhatják a 2017. márciusi időpontot. Az intézkedések között szerepelhet még a programban szereplő eszközök hozamszint-minimumának csökkentése, esetleg az egy adott eszközből vásárolható mennyiség limitének emelése. Az euró árfolyamában hektikus mozgásra számítunk a mai kereskedésben, amennyiben konkrét intézkedéseket jelent be Draghi, gyengülhet a jegyzés. 

 

Ennek kapcsán érdemes megvizsgálni az euró-dollár árfolyamának technikai képét, melyen látható, hogy az elmúlt napokban a 200, és az 50 napos mozgóátlag állította meg a dollár erősödését, ezzel párhuzamosan csökkentek az amerikai kamatemelési várakozások is. Amennyiben a jegyzés nem lépi át tartósan az 1,1250-1,1260-as tartományt, jó esély van egy fej és vállak alakzat kirajzolódására, ez pedig csökkenést vetít előre, az alakzat emelt nyakvonala 1,1140-re tehető. Amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, az alakzat célárfolyam az 1,10-es szint alá mutatna.

Ha Draghi konkrétumokat mond a mai kamatdöntő ülésen, akkor az EUR/USD gyengülésbe kezdhet
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS