SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ma ül össze az MNB, tovább lazíthat a tanács - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ma ül össze az MNB, tovább lazíthat a tanács
Ma újabb monetáris lazító intézkedéseket jelenthet be az MNB Monetáris Tanácsa, mellyel jelentős mértékben korlátoznák a három hónapos irányadó eszköz rendelkezésre állását - foglalta össze Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. private banking referense.
Megjelent: 2016. 09. 20. kedd 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Tamásequliormnbalapkamatbuborjegybankgdpkötvényhozam

A hét legfontosabb eseménye a mai MNB kamatdöntő ülés. Nem is elsősorban az alapkamatra figyelünk, hiszen az elemzői konszenzus a 0,9%-os szint hosszú tartására számít, hanem azokra az új intézkedésekre, amelyeket szeptembertől decemberig várhatóan most határoznak majd meg. A három hónapos irányadó eszköz rendelkezésére állását korlátozzák majd, ezzel kapcsolatban új konszenzust gyűjtöttek a vezető hírügynökségek.

 

Abban nagyjából egységes a vélemény, hogy decemberre a jelenlegi kb. 1,700 milliárd forint helyett már csak 1,000 milliárd forint körüli összeget fogad be az MNB, de az ütemezésről és a BUBOR-ra gyakorolt várható hatásról még nincs egységes álláspont az elemzők között. A Bloomberg konszenzusa szerint kezdésként 1,500 milliárd forintra szűkülhet a befogadott mennyiség. Azért is nehéz az előrejelzés, mert a lejáró 200 milliárd forint értékű devizaswap ügyletek mellett, amelyek önmagukban is csökkenti a likviditást, szó van arról is, hogy a beérkező EU forrásoknak megfelelően ütemezik majd a szűkítést.

 

A múlt heti S&P felminősítés után különösen fontosak lesznek az Inflációs jelentés változásai, júniusban a jegybank 2,8%-os GDP növekedést és 0,5%-os átlagos inflációs ütemet jelzett előre 2016-ra. 2017-re 3%-os növekedést és 2,6%-os áremelkedési ütemet vár a testület. Az alapkamatról szóló döntést délután két órakor, a részleteket és a közleményt három órakor ismertetik majd. A változtatásokkal kapcsolatban délután három órakor elemzői tájékoztatót is tart a jegybank. A vártnál dinamikusabb szűkítés vagy a növekedési kilátások csökkentése gyengítené a forintot.

Az MNB nagy valószínűség szerint nem fog változtatni az alapkamaoton

Az MNB döntése kapcsán jelentős változás következhet be a BUBOR szinteken

Az MNB ma publikálja a GDP előrejelzéseit
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS