SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A FED a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az a - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A FED a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamaton
A tegnapi ülésén nem emelt kamatot a FED, már mindenki a 2017/18-as évre koncentrál, amikor kettő-kettő kamatemelésre számíthatunk. A FED döntéshozói óvatosak maradtak, ám egyre optimistábbak, mondta el Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 09. 22. csütörtök 08:52

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorfedkamatemelésalapkamats&p

A várakozásoknak megfelelően nem változott az amerikai kamatszint, a Fed 0,50%-on hagyta az irányadó rátát. A közleményből azonban kiderült, hogy a foglalkoztatási és a gazdasági helyzet javulása miatt hamarosan jöhet a kamatemelés, ráadásul most a globális bizonytalanságokat is enyhének nevezte a jegybank. A döntéshozók közül tegnap hárman a kamatemelésre szavaztak, heten pedig kamattartásra, mely szintén azt jelzi, hogy közeledik a következő szigorítás. A korábbinál tehát jóval szigorúbb hangvételű volt a közlemény, A prognózis szerint jövőre két, és 2018-ban is két kamatemelést várnak a jegybankárok, és lefelé módosították az idei évre szóló GDP várakozást. Az idei évben 1,8%-os, jövőre 2%-os, 2018-ban 2%-os, míg 2019-ben 1,8%-os növekedést jósolnak. Az 2016-os inflációs várakozás is lejjebb került 1,4%-ról 1,3%-ra, jövőre 1,9%, 2017-ben, és 2018-ban pedig már elérheti a jegybanki célszintet, a 2%-ot. A munkaerőpiaci folyamatok továbbra is kedvezően alakulhatnak, a munkanélküliségi ráta az idei év végén 4,8%, jövőre 4,6%, míg 2018-ban már csak 4,5% lehet. A dollár mérsékelten gyengült az euróval szemben, azonban a nyersanyagdevizák erősödtek az amerikai fizetőeszközhöz képest. A jelenlegi határidős árazások alapján a november 2-i kamatemelésnek 21%, míg a december 14-i kamatemelésnek 61% az esélye.

 

A döntésnek nem volt egyértelmű éles hatása a piacokra, de érezhető volt egy minimális megkönnyebbülés, az S&P 1,1%-os a Nasdaq 0,9%-os emelkedésben zárta a kereskedést.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS