SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Sötét fellegek az angol-európai kereskedelmi kapcsolatok - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Sötét fellegek az angol-európai kereskedelmi kapcsolatok fölött
Theresa May angol miniszterelnöknő beszéde, melyben elképzelhető forgatókönyvként beszélt a "hard Brexitről", a piacokra is kihatással voltak. Közel 30 éve nem látott mélypont felé közeledik a font árfolyama a dollárral szemben, mondta el Saághy Pál, az Equilor Zrt. üzletkötője.
Megjelent: 2016. 10. 05. szerda 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy Pálequilorhard brexittörök líraekbtheresa mayfont árfolyam

A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint az Európai Központi Bank belső egyeztetéseket folytatott az európai eszközvásárlási program fokozatos leépítéséről. Az egyik ilyen felvázolt forgatókönyv havi 10 milliárd eurós csökkentésről szól, de ennek kezdeti ideje egyelőre bizonytalan. A jelenleg érvényben lévő QE program 2017 márciusáig szól, azonban Mario Draghi a legutóbbi kamatdöntő ülés után is úgy fogalmazott, hogy a program meghosszabbítható, amennyiben szükséges. A piacon kialakult korábbi konszenzus szerint az inflációs folyamatok indokolttá tehetik a program meghosszabbítását, a tegnapi hírek ezt alapvetően változtathatják meg. Az EKB elnöke reagálásában cáfolta a híreket, kijelentette, hogy nem folytak tárgyalások ebben a témában. Az euró árfolyama – érthető okokból – erősödéssel reagált a tegnap kiszivárgott információkra.

Az EKB programjával kapcsolatos hírek nyomás alatt tartották a tőzsdéket. A Bloomberg tegnap este tette közzé az értesülést, így a tengerentúli részvényindexek (S&P 500 és DJIA) 0,5%-os mínuszban zártak. Az amerikai piacon tapasztalt hangulat átgyűrűzhet a mai európai nyitószakaszra is.

Közel 30 éve nem látott mélypont (1,2721) felé közeledik a font árfolyama a dollárral szemben. Az aggodalmak Theresa May vasárnapi beszédével kezdődtek, amikor a miniszterelnök kijelentette, hogy jövő márciusban aktiválják a Lisszaboni szerződés 50. cikkelyét. A beszéd hangvétele "hard-Brexit” felé húzott, azonban könnyen előfordulhat, hogy Nagy-Britannia tárgyalási pozícióit próbálja erősíteni. A Konzervatív Párt kongresszusa ma ér véget Birmingham-ben, a záróbeszédek hangneme további volatilitást hozhat a font piacán.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS