SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Meglepte a piacot tegnap az MNB, 309-ig erősödött az EUR/ - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Meglepte a piacot tegnap az MNB, 309-ig erősödött az EUR/HUF
Ugyan nem vágott a kamaton az MNB, de meglepte a piacot azzal, hogy szűkített a kamatfolyosón. Erre a hírre a forint kis mértékben gyengült az euróval szemben. Érdekes volt még az olaj piaca és az Apple gyorsjelentés is - foglalta össze Saághy Pál, az Equilor vezető üzletkötője.
Megjelent: 2016. 10. 26. szerda 09:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy Pálequilormnbforintolajapple

Tegnap tartotta kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A várakozásoknak megfelelően az alapkamat szintje nem változott (0,90%), azonban a kamatfolyosót 10 bázisponttal szűkítették, az egynapos hitelkamat 1,15%-ról 1,05%-ra csökkent, míg az egynapos betéti kamat -0,05% maradt. A másik fontos intézkedés, hogy december 1-től a kötelező tartalékrátát 2%-ról 1%-ra csökkentették, melynek eredményeként 170 milliárd forinttal bővül a bankrendszer szabad likviditása. Az ülést követően megjelent közlemény egy fontos módosítást tartalmazott: "amennyiben a későbbiekben az inflációs cél elérése indokolja, a Monetáris Tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására”. Az előző közleményben a lazítás alatt csak a három hónapos betéti állomány erőteljesebb korlátozását értették. A piaci szereplők ebből arra következtettek, hogy a jegybank nyitva hagyja a lehetőséget a további kamatfolyosó-szűkítés, vagy akár az alapkamat csökkentése előtt, így a közlemény megjelenése után gyengülni kezdett a forint.

 

Nem sikerült fordítania az Apple-nek, az amerikai gyártó sorozatban a 3. negyedéve jelentett csökkenő bevételről negyedéves bázison. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy 2001 óta most először éves összehasonlításban is gyengébb bevételi számokat értek el, mely elsősorban az iPhone értékesítésekkel függött össze, de emellett a legrégebbi termékeik, a Mac számítógépek eladásai is jelentős visszaesést mutattak. A piaczárás után közzétett jelentésre a részvényárfolyam a kevésbé likvid kereskedési szakaszban 2,8%-ot esett.

A közlemény megjelenése után gyengülni kezdett a forint

50 dollár alá süllyedt az amerikai típusú olaj árfolyama
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS