SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Minden soron megverték az elemzői várakozásokat a MOL sz - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Minden soron megverték az elemzői várakozásokat a MOL számai
Ma publikálta a MOL a harmadik negyedéves gyorsjelentését és minden soron felül tudta teljesíteni az elemzői konszenzust. A csúcs negyedévekhez ezek a számok viszont alulmaradtak. - foglalta össze a cég eredményeit Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.
Megjelent: 2016. 11. 04. péntek 09:14

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy Pálequilormolnegyedévgyorsjelentés

A MOL második negyedéves eredményei meghaladták a várakozásokat, az első kilenc hónapos teljesítménynek köszönhetően, a MOL-csoport "2 milliárd+”-ról 2,2 milliárd dollár körüli értékre emelte a 2016-os tiszta EBITDA célját. A magasabb kitermelési volumen és a költségcsökkentés következtében az az Upstream üzletág EBITDA-ja az előző év azonos időszakához képest 2011 óta először tudott javulni (+12%). A tervezett leállások ellenére a Downstream EBITDA is tudta tartani a 2016-os szintet, bár a tavalyi rekordokat már nem tudja hozni.

 

A nettó adósság stabil képet mutat ebben az évben, az Egyszerűsített Nettó adósság/EBITDA 1,07 szeres volt, míg a nettó eladósodottság (gearing) 27% felett áll. Az éves alapon bekövetkezett emelkedés az adósságban a 2016 első negyedévében lezajlott Magnólia tranzakció következménye (610 millió euró). Kb. 10 milliárd forint értékben árfolyamnyereség is segítette az eredményt, egyszeri tételek nem voltak EBITDA szinten. A csoportszintű CAPEX éves alapon 34%-kal csökkent 97 milliárd forintra.

 

A kutatási programokkal kapcsolatban érdekes fejlemény, hogy a vállalat most értékeli az Ománban összegyűjtött adatokat, valamint négy új linceszre is pályázik Norvégiában, erről a jövő év januárjában születik döntés. A Shaikan mező kitermelése a negyedév során visszaesett, mivel szállítási problémák merültek fel, amelyeket megoldottak és a 38 ezer bopd átlagos napi kitermelés ismét biztosított, a török határig teherautókon zajlik a szállítás.

 

Vélemény: sokkal jobbak az eredmények a vártnál, a vállalat várhatóan teljesíti majd 2016-os, most megemelt célkitűzéseit, a további tervekről a jövő hétfőn megrendezendő Capital Day-en hallhatunk majd. Az elemzői konferenciára ma délelőtt 10 órától kerül sor.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS