Extra funkciókért lépj be!

Erős eredmények érkeztek a Telekom háza tájáról
Meghaladták az elemzői várakozásokat a Magyar Telekom számai, így a mai napon további emelkedéssel számolhatunk a részvényárfolyamban. Holnap jelent az OTP utolsóként a BUX komponensei közül - mondta el Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 11. 10. csütörtök 09:10

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorbuxmagyar telekomrészvényotp

Erős harmadik negyedéves eredményeket közölt a Telekom tegnap, minden soron felülmúlva az elemzői konszenzust. A menedzsment megemelte a korábban közölt, 2016-os célkitűzéseit is. Árbevétel tekintetében a korábban közölt 580-590 milliárd forint helyett 595 milliárdot várnak idénre, EBITDA-ban a korábbi 187-191 milliárd forint helyett 193 milliárd a cél. A 2016-os eredmény után továbbra is részvényenként 25 forint osztalék kifizetését célozták meg, illetve a beruházási terv sem változott. A nettó eladósodottsági mutató a 42,4%-es szintről 41,6%-ra javult negyedéves összehasonlításban, ami még a menedzsment 30-40%-os komfortzónája felett van kicsivel, de az osztalék kifizetést nem veszélyezteti.

 

A csoport árbevétele év/év alapon csökkent, de ez a lakossági gáz üzletágból való kilépés, a B2B energia ügyfelek átadása a vegyesvállalatnak, továbbá az alacsonyabb Rendszerintegráció/Információs Technológia (RI/IT) bevételek miatt történt és alapvetően értéknövelő hatású. A bevételek negyedéves alapon javultak, 1,2%-al felülteljesítve a konszenzust, a mobil bevételek által hajtva (+4,5% negyedéves alapon): a mobil adat, eszközértékesítések és a TV bevételek voltak a fő mozgatók. Az EBITDA is meghaladta a várakozásokat 4,6%-kal, az EBITDA marzs pedig a várt 34,6% helyett 35,7%-ot ért el, amely főleg a személyi költségek csökkentések következménye. Az adózott eredménysoron 12,4 milliárdos értékről számolt be a vállalat, amely szintén a várt felett teljesített 7,8%-al, itt a csökkenő nyereségadók és az alacsonyabb pénzügyi veszteség segítette a Magyar Telekomot.

A vártnál jobb számokat tett közzé a Magyar Telekom

Holnap jelent az OTP utolsóként a magyar bluechipek közül
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS