SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
2008 óta nem látott magasságokba emelkedett az OTP kurzus - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

2008 óta nem látott magasságokba emelkedett az OTP kurzusa
Az utolsó magyar bluechip is közzétette a gyorsjelentését, ami szintén jól sikerült és meghaladta az elemzői várakozásokat. Sokat emelkedett a részvény az utóbbi időben és a jelentés előtt is 2008-as szinteken tartózkodott. - mondta el Saághy Pál, az Equilor.vezető üzletkötője.
Megjelent: 2016. 11. 11. péntek 09:20

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy PálequilorgyorsjelentésOTPrészvény

Az OTP gyorsjelentésének minden eleme meghaladta a várakozásokat: ki kell emelnünk a nehéz környezetben elért kamatbevételt, az alacsony kockázati költséget és hogy a bank helyzete Oroszországban, Ukrajnában és Horvátországban is javult.

 

A harmadik negyedéves eredmények több mint 25%-kal a konszenzus felett alakultak, a negyedévben a ROE mutató 20% fölé ugrott.

 

Az alacsony kamatkörnyezet és az erős verseny ellenére a nettó kamatbevétel negyedéves alapon 1%-ot, a nettó díj- és jutalékeredmény pedig 4%-ot nőtt. A kockázati költségek enyhén emelkedtek q/q, de többéves összehasonlításban még mindig rekord alacsonyak. A növekvő bevételek csökkenő kiadásokkal társultak. A korrigált ROE ebben a negyedévben 20,5%-ra emelkedett (+2,5%-pont q/q). A kilenchavi konszolidált korrigált ROE 17,7% volt (+6,6%-pont y/y), míg a számviteli ROE 18,0%-ot ért el.

 

Az OTP Core és a bolgár leányvállalat továbbra is vezető pozícióban maradtak, de mind az orosz, ukrán és horvát leányoknál is jelentős javulás volt látható a számokban. Oroszország és Ukrajna 10,7 milliárd forinttal járultak hozzá a csoportszintű eredményhez, a Touch Bank továbbra is veszteséges. (-1.4 milliárd Ft) A hitelportfólió minősége némileg romlott, de a konszolidált DPD90+ ráta 15,8%-ra mérséklődött.

 

Egyszeri tételek: A 3Q-ban a korrekciós tételek teljes nagysága +1 milliárd forint volt adózás után, az ukrán Factoringból származó pozitív adópajzs 8,6 milliárdra rúgott, a leányvállalati befektetések eltérő értékelése miatt pedig 7,5 milliárd forint halasztott adó kötelezettséget számoltak el.

2008 óta nem látott szintekre kapaszkodott fel a kurzus már a gyorsjelentés előtt
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS