SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nem lepett meg senkit a tegnapi MNB kamatdöntő ülés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nem lepett meg senkit a tegnapi MNB kamatdöntő ülés
A tegnapi MNB kamatdöntő ülésen nem történt semmi meglepő, a jegybank változatlanul hagyta azt irányadó rátát. Az esemény közben a forint kétszer is bejárta a 308-309 euró közötti sávot - foglalta össze Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője a keddi eseményeket.
Megjelent: 2016. 11. 23. szerda 09:10

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilormnb kamatdöntésusarészvényindex

Pozitív hangulatban zajlott az ázsiai kereskedés a mai napon. A nagy ázsiai indexek közül szinte az összes pluszban tartózkodik, az ASX +1,31% a Kospi 0,30%-ot emelkedett, míg a japán piacok ma zárva tartanak. A pozitív hangulat valószínűleg a kitörő amerikai optimizmus hatása, a tegnapi amerikai kereskedésben az S&P 500 és az Dow Jones Industrial Index és a Nasdaq is történelmi csúcsot döntött. Az emelkedés két hete tart, amióta az új amerikai elnök megválasztásra került, aki intézkedésivel pozitív változásokat hozhat a tőzsdére. Az ázsiai optimizmus azért is érdekes, mert Trump megválasztása korábban negatív hírként érintette a piacokat, hiszen az elnök a szabadkereskedelmi megállapodások eltörlését hangsúlyozta, azonban mostanára az álláspont inkább az, hogy az általa ígért fiskális stimulus Ázsiára is jó hatással lesz.

 

Tegnap tartotta kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az alapkamat a várakozásoknak megfelelően nem változott, 0,90% maradt, azonban tovább szűkítették a kamatfolyosót, a hitelkamatok 10-15 bázisponttal, szintén 0,90%-ra csökkentek. A jegybank közleményében ismét visszatért a korábbi szóhasználathoz: "amennyiben az inflációs cél elérése indokolja, a Monetáris Tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem-hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával”. Ebből azt lehet kiolvasni, hogy egyelőre nem tervezik az alapkamat csökkentését. A jegybank a kamatfolyosó szűkítésével tovább tereli a bakközi forrásokat az állampapírpiacra és szándékai szerint a hitelezést is élénkíteni kívánja. Az újabb likviditási szűkítés után most még fontosabb, hogy hogyan alakul a holnapi három hónapos MNB tender, amelyet a kiírás szerint 450 milliárd forint értékben hirdetnek meg, de az elfogadott mennyiség a jelenlegi konszenzus szerint 300-350 milliárd forint körül lehet majd. Október végén a 150 milliárd forintos meghirdetett mennyiséghez képest 100 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatot a jegybank. Még korábban az MNB a három hónapos irányadó eszköz korlátozásának limitjét 900 milliárd forintban állapította meg 2016 végére. Egyes piaci várakozások már a 900 milliárd forintos limitnél is alacsonyabb, 600-700 milliárd forintos értékre számítanak 2016. december 31-re, mások ezt az értéket 2017 első negyedévének végére látják reálisnak.

A forint nem reagált érdemben a tegnapi kamatdöntésre

Történelmi 19000-es szintek felett tudott zárni a Dow Jones index

Az S&P is jól teljesített a tegnapi kereskedésben
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS