SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Török kamatemelés ide vagy oda, mélypontra esett a líra - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Török kamatemelés ide vagy oda, mélypontra esett a líra
A részvénypiacon a hálaadás miatt unalmas volt a kereskedés, ám devizafronton akadtak meglepetések. A török líra mindenkori mélypontjára esett, hiába akarta megmenteni a jegybank kamatemeléssel a devizát - foglalta össze Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.
Megjelent: 2016. 11. 25. péntek 09:05

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy Pálequilordevizapiactörök lírajegybank

Tegnap a gyengülő líra árfolyamra reagálva kamatot emelt a török jegybank. Az irányadó rátát 50 bázisponttal, 8%-ra, a hitelrátát pedig 25 bázisponttal, 8,5%-ra növelték. Elsősorban a globális bizonytalanságokkal és a líra árfolyamgyengülése miatt várható inflációs nyomás erősödésével indokolták a lépést, és továbbra is kiemelten figyelik az inflációs folyamatok alakulását. Sokkal közelebb van a valósághoz, ha arról beszélünk, hogy leértékelődési spirálba került a líra, amely reálgazdasági következményei miatt nehezen megállítható. A belpolitikai események következtében tegnap az Európai Parlament uniós csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólított fel. Az állásfoglalás jogilag nem kötelező érvényű, de erős nyomás jelent az Európai Bizottságra. A kamatdöntés döntést követően 1%-kal erősödött a török líra az euróval, és a dollárral szemben, azonban nem sokkal később a délelőttinél is gyengébb szintre zuhant. Az árfolyammozgások alapján a 25-50 bázispontos kamatemelés nem elegendő a deviza gyengülésének megállítására, sokkal radikálisabb lépésekre és intervencióra lenne szükség a jegybank részéről – utóbbi lépést azonban Erdogan nem tartja célravezetőnek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS