SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Renzi lemondott, új lokális mélyponton járt az euró a d - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Renzi lemondott, új lokális mélyponton járt az euró a dollárral szemben
Matteo Renzi, miután az alkotmánymódosító népszavazáson a nemek győztek, lemondott tisztségéből. Az euró reagált is az eseményekre, jelentősen gyengült a dollár szemben, mondta el Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 12. 05. hétfő 10:05

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorrenziolasz népszavazáseurusdeuródollárekb

 Az exit pollok alapján a szavazók jelentős különbséggel (60-40%) elutasították az olasz alkotmányreformot. A népszavazás magas részvétel mellett zajlott, a szavazásra jogosultak 60%-a vett részt rajta. Matteo Renzi korábban aláhúzta, hogy amennyiben a nemek győznek, benyújtja a lemondását, ez éjszaka meg is történt. Az euró jelentősen gyengült az eredmény hatására, a dollárral szemben új lokális mélyponton járt az árfolyam, 1,05 közelében.

Érdemes megvizsgálni a technikai képet, a grafikonon látható, hogy az 1,05-ös szint közelében akadt meg egyelőre a dollár erősödése, azonban amennyiben a következő napokban ez a támasz is elesik, további csökkenés várható. Ez esetben 1,0460-nál található a következő fontos szint, mely a tavaly márciusi mélypont, alatta pedig a lélektanilag is rendkívül fontos 1,00-es szintig nem nagyon van akadály.

A héten nem fogunk unatkozni, hiszen csütörtökön tartja az Európai Központi Bank a kamatdöntő ülését, a Reuters múlt heti értesülése bejelenthetik az eszközvásárlási program (QE) meghosszabbítását. A továbbra is alacsony infláció, illetve a megnövekedett politikai kockázatok miatt lehet szükség a lépésre. Az információk szerint több forgatókönyvet dolgoztak ki a jegybankban, az egyik szerint 6 hónappal hosszabbítanák meg a programot a jelenlegivel megegyező, 80 milliárd eurós havi keretösszeggel, a másik verzió szerint 9 hónappal, de csak 60 milliárd eurós keretösszeggel. Olyan lehetőség is felmerült, hogy csak a keretösszeg maximumát (80 milliárd euró) határoznák meg, és az aktuális folyamatokhoz igazítanák a volument.

Az 1,05-ös szint közelében akadt meg egyelőre a dollár erősödése, azonban amennyiben a következő napokban ez a támasz is elesik, további csökkenés várható.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS