SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Mindjárt három kamatemelés is jöhet a FED-től jövőre - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Mindjárt három kamatemelés is jöhet a FED-től jövőre
Tegnap egy év után ismét kamatot emelt az amerikai jegybank. Janet Yellen az is elmondta, hogy a vártnál több kamatemelés érkezhet jövőre. A dollár az euróval szemben 2015 márciusa óta nem látott szintre erősödött - mondta el Kovács Bálint az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 12. 15. csütörtök 09:14

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorfedkamatemelésjanet yelleneur/usd

Tegnap eldőlt, az amerikai jegybank egy év után ismét kamatot emelt. A Fed 25 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatszintet, amely önmagában még nem okozott meglepetést a piaci szereplőknek, azonban Janet Yellen sajtótájékoztatója és a híres ponttábla (dot-plot) annál inkább. A jegybank a konszenzus és a mi álláspontunkhoz képest is szigorúbb felhangot ütött meg: a Fed jegybankárok várakozása szerint jövőre nem kettő, hanem három kamatemelésre is sor kerülhet, csakúgy, mint 2018-ban. Yellen szerint az inflációs várakozások emelkedtek, míg a munkaerőpiac további pozitív jeleket mutat. Az utóbbi esetében grandiózus javulás már nem várható, hiszen a munkanélküliségi ráta egyre közelebb kerül a teljes foglalkoztatottsági szinthez, így fenntarthatóbb, de lassabb ütemű konszolidációra számíthatunk. Az infláció kérdése sokkal izgalmasabb: Yellen szerint a Trump faktor csak a sokaság egy része, noha kétségtelen, az új elnök 1 billió dollárt kíván infrastruktúrális fejlesztésekre költeni, valamint a hadsereg modernizálására. A belső gazdaságnövelő intézkedések hatására felpöröghet az infláció, így a Fed hamarabb érheti el inflációs célját, mint arra korábban számított. A fogyasztói árszinttel kapcsolatban nem szabad megfeledkezni a nyersolaj drágulásáról sem, hiszen ez meghatározó eleme az inflációs kosárnak. Ebben az esetben a kívánt inflációs ráta fenntartása érdekében a jegybanknak hamarabb kell a kamatemelés eszközéhez folyamodnia. A Fed ugyanakkor óvatos a gazdasági teljesítményt illetően, érdemben nem változattak a 2019-ig tartó előrejelzésükön.

Jövőre akár a paritásig is elmehet az EUR/USD árfolyama
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS