Extra funkciókért lépj be!

Ma szerezheti meg hivatalos elnöki címét Donald Trump
Ma formálisan is megválaszthatják amerikai elnöknek Donald Trumpot. Európában pedig az egyik legkockázatosabb olasz bank, a Monte dei Paschi tőkeemelésre készül, amely kritikus a bank helyzete miatt - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 12. 19. hétfő 09:14

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorusatrumpelektorokmonte dei paschibankszektor

Az USA-ban összeül az Elektori Kollégium, hogy formálisan is megválasszák az elnököt Donald Trump személyében, és az alelnököt Mike Pencet. Noha az elektorokra nézve nem kötelező érvényű a november 8-i választás eredménye, nagy valószínűséggel nem fognak másképp szavazni. Trump november elején 306 elektori szavazatot szerzett, a végső győzelemhez 270 szavazatra van szüksége, így 36 elektornak kellene Trump ellen szavaznia, hogy ne ő legyen az elnök. Erre matematikai esély van csupán, de ha mégis így alakulna, úgy az amerikai alsóház jelölheti ki az új elnököt, melyet jelenleg a Republikánusok uralnak.

 

Mától indul az olasz Monte dei Paschi di Siena részvényjegyzése, amely csütörtök délutánig tart. A rendkívül sérülékeny bank közel 5 milliárd eurós forrásbevonásra számít, melynek közel kétharmada intézményi befektetőktől származhat. A jegyzési sáv 1 és 2,49 euró között lett megállapítva. A bank számára kritikus a mostani tőkeemelés, amely sokak szerint az intézmény utolsó esélye arra, hogy elkerülje a csődöt. Nagy valószínűséggel ez egy sikertelen jegyzéssel sem következik be, mivel az olasz kormány pénzügyminisztériumi források szerint ebben az esetben kimentheti a bankot.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS