SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A devizapiac tartogathatja mára a legnagyobb izgalmakat - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A devizapiac tartogathatja mára a legnagyobb izgalmakat
Újabb történelmi mélypontra gyengült a török líra árfolyama az euróval és a dollárral szemben is. A gyengülés tovagyűrűződő hatása a EUR/HUF-ra is ráragadt, ami a 315 forintos sávtető irányába gyengülhet - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Private Banking referense.
Megjelent: 2017. 01. 10. kedd 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Tamásequilordevizapiaclíraeuróforint

Új történelmi mélypontot ért el a török líra árfolyama mind az euró, mind a dollár ellenében. A piaci szereplők arra számítanak, hogy a gyengülő deviza kikényszeríti majd a jegybanki kamatemelést január 24-én, amikor az irányadó kamatokról dönt a testület vagy akár korábban is. R.T. Erdogan elnök azonban alacsonyabb kamatszintet vár el, a jegybanki függetlenség pedig a tavaly júliusi puccskísérlet óta erősen csorbult. Törökországban jelenleg rendkívüli állapot van érvényben, amelyet január elején újabb három hónappal meghosszabbítottak, a politikai tisztogatások még mindig nem értek véget.

 

A líra zuhanása mögött nem csak a fentiek, hanem a gyakori terrorcselekmények, az elszabaduló infláció és az általánosan romló befektetési és üzleti klíma is állnak. A török nagyvállalati hitelek nagy része devizában denominált, a helyzetet a banki lakossági hitelállományok és tőkehelyzet romlása tetézi.
Az ankarai parlament a héten megkezdte annak a javaslatnak a tárgyalását, melynek értelmében a végrehajtó hatalmat az államfőre ruháznák át, ilyen módon elnöki köztársaság jönne létre. Recep Tayyip Erdogan 2029-ig maradhatna hatalmon. A javaslatot várhatóan népszavazásra bocsájtják április elején, az elemzők szerint ha a parlament nem hagyja jóvá, előrehozott, rendkívüli választásokat írhatnak ki.

 

A nemzetközi környezet szintén negatív: a 2017-ben várható amerikai kamatemelések a török kamatszint relatív attraktivitását jelentősen rontják, az EKB monetáris lazítási programja a várakozások szerint belátható időn belül befejeződik, mivel az olajár emelkedésével az infláció is növekedésnek indult az eurózónában.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS