SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nagyot estek a gyógyszer és a biotech részvények Trump s - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nagyot estek a gyógyszer és a biotech részvények Trump szavaira
Tegnap Donald Trump nem árult el kézzelfogható dolgokat a gazdaságpolitikájával kapcsolatban. Bizonyos kijelentései viszont nem tettek jót a gyógyszer és a biotech szektornak, illetve néhány feltörekvő devizának - mondta el Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője.
Megjelent: 2017. 01. 12. csütörtök 09:11

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilordonald trumpbiotechgyógyszeriparlírapeso

Donald Trump tegnap megtartotta korábban elhalasztott sajtótájékoztatóját, amely a piac szempontjából nem tartalmazott érdemi, új információkat. Trump megerősítette a tervezett adóreformját, emellett bírálta a külföldön gyárttató amerikai cégeket, utalva az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) módosítására. A NAFTA szerződés 2205. cikkelye egyébként lehetőséget nyújt az USA kilépésére, de erre egyelőre nem hivatkozott Trump. Továbbá élesen bírálta az egészségügyi szektort, kitérve a gyógyszergyártók termékeinek árazására. Emellett az ObamaCare mielőbbi eltörlése is újból napirendre került, amely az egészségügyi szolgáltatókra nézve negatív. Jelentősen gyengült a dollár tegnap este, mivel Trump sajtótájékoztatóján semmilyen konkrétum nem hangzott el a várható gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatban. Alapvetően továbbra is dollárerősödésre számítunk hosszabb távon, azonban a mozgás rendkívül hektikus lehet, a tegnapihoz hasonló, éles korrekcióval tarkítva.

 

Donald Trump intézkedései közül az ObamaCare eltörlése lehet az első. Tegnap este óta ma hajnalig az amerikai Szenátus egyeztetett a költségvetési tervezetről és ezzel kapcsolatban az egészségügyi programról. A Republikánus többségű Szenátus 51-48 arányban megszavazta azt a törvénytervezetet, amely lehetőséget biztosít az ObamaCare kivonására. Erről a szintén Republikánusok által uralt alsóház (House of Representatives) pénteken szavaz.

 

Ma délután ismerhetjük meg az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyvét. Az ülésen született döntés az eszközvásárlási program meghosszabbításáról decemberig, de áprilistól 60 milliárd euróra csökkentik a havi keretösszeget. Múlt héten jelent meg a Fed jegyzőkönyv, melyből kiderült, hogy a jegybank ismét a munkanélküliségi rátára koncentrál, amennyiben a mutató 4,5% alá csökkenne, a fogyasztás élénkülése miatt túlzott infláció jelentkezhet, és ez esetben gyorsabb ütemű kamatemelésre számíthatunk. Az EKB viszont a lazítás végén jár, és amennyiben az Egyesült Államokban valóban drasztikus változások indulnak, később reagálnia kell a folyamatokra.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS