SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Draghi ideiglenesen gyengítette az euró/dollárt tegnap - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Draghi ideiglenesen gyengítette az euró/dollárt tegnap
Nem történt a tegnapi EKB ülésen semmi váratlan, a sajtótájékoztató alatt egy ideiglenesen gyengült az EUR/USD, aztán visszaerősödött. Tegnap Yellen is tartott beszédet, ma pedig Trump beiktatása lesz a fő momentum - mondta el Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2017. 01. 20. péntek 09:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorekbeur/usddraghitrump

Tegnap tartotta kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank. A várakozásoknak megfelelően nem változtattak a kamatszinteken, és a jegybank elkötelezett az eszközvásárlási program legalább december végéig tartó folytatása mellett. Ideiglenes eurógyengülést okozott, hogy a sajtótájékoztatón Mario Draghi továbbra is visszafogottnak ítélte meg az eurózóna inflációját, bár a deflációs kockázat lényegében megszűnt. Újságírói kérdésre Draghi elmondta, hogy nem tárgyalták az eszközvásárlási program későbbi leépítésének menetrendjét.

 

Fontos adatok érkeztek hajnalban Kínából. A negyedik negyedévben a GDP 1,7%-kal emelkedett, éves bázison így 6,8%-os volt a növekedés, mely kismértékben meghaladta az előzetes várakozásokat. Az ipari termelés viszont kicsit rosszabb lett a vártnál: 6,1% helyett 6%-kal bővült éves bázison. A kiskereskedelmi forgalom 10,9%-kal emelkedett, mely kedvezőbb lett a konszenzusnál. Érdekesség, hogy néhány napja az egyik tartományi kormányzó lényegében elismerte, hogy 2011 és 2014 között nem a valóságnak megfelelő adatokat közöltek.

 

Janet Yellen tegnap ismét arról beszélt, hogy amennyiben a Fed túl későn, vagy túl lassan emel kamatot, az egészségtelen módon felhajthatja az inflációt, ezért megfontolt, óvatos, azonban folyamatos kamatemelés várható az Egyesült Államokban. Ez egy igen nehéz feladat lesz, mivel egyelőre nem lehet megbecsülni Trump várható gazdaságélénkítő csomagjának hatásait, ráadásul közben a Fed hatalmasra duzzadt mérlegét is csökkenteni kell.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS