Extra funkciókért lépj be!

Robban vagy kipukkan az Apple árfolyama a gyorsjelentés után?
Sok fontos kérdés van a levegőben az Apple ma érkező gyorsjelentésével kapcsolatban, az egyik ilyen, hogy sikerült-e a cégnek megfordítania a 3 negyedéve zajló csökkenő értékesítést - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense.
Megjelent: 2017. 01. 31. kedd 09:13

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Tamásequilorappleiphonesegyorsjelentés

Nagy várakozások előzik meg az Apple piaczárás után érkező gyorsjelentését, hiszen a tét nem kicsi. A gyártó mobiltelefon eladásai immár sorozatban 3. negyedéve estek vissza, így most dől el, hogy az iPhone 7-nek sikerült-e megmentenie a mundér becsületét.

 

A bevétel közel 2/3-át kivető mobiltelefon eladások esetén nagy a szóródás a konszenzusok között. A FactSet konszenzusa szerint az Apple 78 millió darab iPhonet adott el az ünnepi negyedév alatt, mellyel megfordulhatna a csökkenő trend. A Bloomberg azonban úgy látja, hogy mindössze 71 millió darab készüléket értékesíthettek, ez pedig a lassuló eladásokat erősítené. Az Apple esetében az sem mindegy, hogy milyen átlagáron értékesítette a készülékeket, ez az adat is fontos lesz a gyorsjelentésnél. A sell-side elemzők szerint az értékesített telefonok átlagos ára 687 dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 735 dollárral. Ez két dolgora utalhat: egyfelől a magasabb kiskereskedelmi áron eladott 7-es modellekből kevesebb fogyott és/vagy az alacsonyabb ársávba pozícionált SE telefonokból jóval többet adtak el. Az SE sikere mindenképpen pozitívum, de csak akkor, ha a legutóbbi negyedéves eladásoknak sikerül megdöntenie a bázisértéket.

 

A pénzügyi eredményeket tekintve a cég teljes bevétele nagy valószínűséggel beleesik a 76-78 milliárd dolláros előrejelzési sávba, azonban itt is kulcsfontosságú lesz a bázissal való összevetés. 2016 első pénzügyi negyedévében 75,8 milliárd dolláros bevételt ért el az Apple, ezt kellene most megugrania. Az egy részvényre jutó nettó profit 3,23-3,24 dollár lehet konszenzustól függően, míg egy évvel korábban 3,28 dollárról jelentett a társaság. Az eredményeken túl nagy hangsúlyt fog kapni az iPhone 8. Ez a készülék az iPhone 10. évfordulójára készülő modell, így talán a 7-nél is nagyobb várakozások előzik meg, a piaci pletykák szerint az Apple az igazi tűzijátékot már tavaly sem a 7-esre, hanem a 8-asra tartogatta.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS