Extra funkciókért lépj be!

Gilead Sciences: újabb hároméves minimumra estek a részvények
Meghaladta az elemzői várakozásokat a Gilead Sciences gyógyszergyártó gyorsjelentése. Ennek ellenére estek a részvények, a tegnapi zárás után újabb hároméves mélypontot ütöttek meg a papírok - foglalta össze Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.
Megjelent: 2017. 02. 08. szerda 09:16

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorgyógyszeripargilead sciencesesésgyorsjelentés

A vártnál erősebb számokra esett tegnap a Gilead Sciences. A Gilead a világ egyik vezető biotech gyógyszercége, 100 MRD dolláros kapitalizációval az utóbbi időben azonban egyre aggasztóbbak a növekedési problémái.

 

A tavalyi évhez képest visszaesett az árbevétel és a profit is a Hepatitis C-vel kapcsolatos gyógyszerek mérsékelt eladása miatt, azonban a 2,7 dolláros EPS így is meghaladta az elemzői várakozásokat. A profitabilitáson szintén nyomott hagyott, hogy jelentősen megugrottak a vállalatnál a kutatási költségek, ez azonban csak azért volt, mert 10 különböző projektjük már a befejezéshez közelít, amely jellemzően nagyobb kiadásokat jelent.

 

A visszafogott idei teljesítménynél még rosszabb hír, hogy a cég jövő évi előrejelzése sem túl optimista. Izgalmas részlet azonban, hogy a tavalyi év során több, mint 11 MRD dollárt költöttek saját részvényeik visszavásárlására, amely jól tükrözi, hogy a döntéshozók kifejezetten alulértékeltnek érzik a papírt.

 

A részvények tegnap a zárás után 5%-ot zuhantak, ezzel újabb 3 éves minimumot ütve.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS