Extra funkciókért lépj be!

A technikai kép további jen gyengülést jelez
A japán jegybankelnök egy interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy az alacsony kamatok miatt problémák adódhatnak a későbbiekben. A jen a nyilatkozatra érdemben nem reagált, azonban a technikai kép alapján gyengülés jöhet - fejtette ki Varga Zoltán, az Equilor elemzője.
Megjelent: 2017. 02. 20. hétfő 09:06

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorkurodajapán jegybankjapán jen

Haruhiko Kuroda, a japán jegybank elnöke a Nikkei ázsiai kiadásának adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy a tartósan alacsony kamatok miatt rendszerszintű probléma jelentkezhet a pénzügyi szektorban, elsősorban Európában, de később Japánban is. Az elmúlt években a jegybankok rekordalacsony szintre vitték le a kamatokat, az infláció, és a gazdasági növekedés ösztönzése érdekében, de most már időszerű lenne hosszútávú stratégiát kidolgozni a pénzintézetek alacsony jövedelmezőségének orvoslására. Kuroda szavaiból egyelőre nem lehet arra következtetni, hogy a japán jegybank a közeljövőben felhagy a laza monetáris politikával, de apró jelzésnek vehetjük, mivel korábban nem tett hasonló nyilatkozatot. A jen nem reagált erre a hírre, ma reggel tovább gyengül a dollárral szemben.

 

Látható, hogy jelenleg egy enyhén csökkenő trendcsatornában mozog a japán jen jegyzése, a 113-as szint alatt fordult a mozgás iránya ma hajnalban, így most ismét a 115-ös szint felé veheti az irányt. Az emelkedésben elsőként a pirossal jelzett 30 napos mozgóátlag 113,65-nél, majd a felső trendvonal 114,70-nél, ezt követően pedig a zölddel jelzett 50 napos mozgóátlag jelenthet ellenállási szintet, kicsivel 115 felett. Nem lesz tehát akadálytalan az emelkedés, de a jelenlegi technikai kép alapján a jen további gyengülésére számítunk a következő napokban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS