SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Elmaradtak a számok, ám az osztalék mértéke felcsigázh - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Elmaradtak a számok, ám az osztalék mértéke felcsigázhatja a MOL befektetőit
Elmaradtak a negyedik negyedéves számok a várakozásoktól a MOL-nál, de ha jobban megnézzük az eredményt, akkor nem is tűnik olyan rossznak. Az osztalék mértéke pozitív meglepetés, akár 630 forint is lehet - értékelte Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2017. 02. 28. kedd 09:08

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilormolgyorsjelentésosztalékszámoknegyedév

Közzétette 2016 negyedik negyedéves jelentését a MOL, amelyben az elemzői konszenzus és saját célkitűzései alatti számokat mutatott be, mind a 2015-ös negyedik negyedévhez képest, mind az egész évet tekintve. A cég a negyedévben 139,6 milliárd forint CCS (újrabeszerzési árakkal becsült) EBITDA eredményt ért el, amely 7,7%-kal alulteljesítette az elemzői konszenzust, és 7,1%-kal alacsonyabb volt mint egy évvel ezelőtt az azonos negyedévben. A cég ezzel az eredménnyel 2016 egészét tekintve 2,15 milliárd dollárnyi CCS EBITDA-t ért el, amely kevéssel alulmaradt a 2,2 milliárd dolláros felülvizsgált célkitűzésnek, 12%-os csökkenést mutatva 2015 egészéhez képest, teljesítette azonban év eleji célkitűzését, amelyben 2 milliárd dollárt határozott meg.

 

Az upstream üzletág az emelkedő olajár és a csökkenő kitermelési költségek hatására az egy évvel ezelőtti azonos negyedévhez képest 27,1%-ot emelkedett, felülteljesítve az elemzői konszenzust is 6,1%-kal, 55,4 milliárd forint EBITDA-t érve el. 2016 egészét nézve az EBITDA 3,4%-os csökkenést mutatott. Az éves kitemelési szint 112 hordóegyenérték lett, a várt 110-hez képest, amely 6%-os emelkedést jelent.

 

A downstream üzletág CCS EBITDA-ja a negyedévben az egy évvel ezelőttihez képest 20%-kal mutatott gyengébb teljesítményt, 84,4 milliárd forint lett, amely az elemzői várakozásokat is alulmúlta 10,3%-kal. A csökkenés elsősorban a petrolkémiai szegmens részleges leállásai (emiatt alacsonyabb volumen, magasabb költségek, alacsonyabb margin) miatt jelentkezett. A hatások miatt a petrolkémiai kontribúció az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest 53%-ot csökkent. Éves szinten a CCS EBITDA 12%-ot csökkent a petrolkémiai és a finomítói marginok csökkenése miatt. Kiemelendő a retail EBITDA, mint a cég stratégiájának fókusza, amely a 2015-ös negyedik negyedévhez képest 55%-ot emelkedett, éves szinten pedig 40%-ot nőtt, de még csak 14%-át adja a teljes CCS EBITDA-nak.

 

A gáz üzletág negyedéves eredménye 21,5%-kal múlta alul a várakozásokat és 22,8%-kal lett rosszabb mint az egy évvel ezelőtti adat, 14,6 milliárd forint EBITDA-t elérve. Éves szinten 10%-ot csökkent a szegmens EBITDA-ja.

 

A CCS EBIT 15,9%-kal lett gyengébb az elemzők várakozásainál, amely a vártnál magasabb értékvesztés miatt jelentkezett, az előző év azonos negyedévéhez képest 37%-os növekedés látszott. Éves szinten 10%-ot csökkent az üzemi eredmény.

 

Az adózott eredmény sor is a várakozások alatt teljesített közel 19%-kal, de az egy évvel ezelőttihez képest pozitív lett, az év végi leírások alacsonyabb szintje miatt. Éves szinten is pozitívba fordult a nyereség, közel 263 milliárd forint nyereséggel, a tavalyi veszteséghez képest.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS