SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A FED optimista hangvétele nagymértékben erősítheti a d - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A FED optimista hangvétele nagymértékben erősítheti a dollárt
Szerdán a Fed várhatóan bejelenti a következő 25 bázispontos kamatemelést. Ha a jegybank megemeli a növekedési, és inflációs prognózisát, illetve Yellen optimista hangvételt üt meg, akár nagyobb mértékű dollárerősödés is jöhet - mondta el Kiss Mónika vezető elemző. (Equilor)
Megjelent: 2017. 03. 14. kedd 09:01

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorfedyellenkamatemelésjapánkurodahollandiaválasztások

Szerdán este 19 órakor tart kamatdöntő ülést a Fed. Nagy valószínűséggel 25 bázispontos kamatemelésről határozhat az amerikai jegybank, ezzel folytatódna a 2015 decemberében megindított kamatemelési ciklus. A határidős árazások alapján a piaci szereplők az idei évben összesen 2, vagy 3, egyenként 25 bázispontos kamatemelést várnak, a Fed jegybankárai pedig korábban 3 szigorítást említettek. A szerdai kamatemelést nagyrészt mindenki biztosra veszi (bár a lépés egy dollárerősödési hullámot ettől függetlenül elindíthat), a hangsúly a Fed gazdasági előrejelzésein, illetve a kamatdöntő ülést követő sajtótájékoztatón lesz. Várhatóan Janet Yellen a kivárást fogja hangsúlyozni, mivel továbbra sem lehet egyértelműen látni, hogy Donald Trump gazdaságpolitikája milyen nagyságrendű hatással lesz az inflációra, illetve a GDP növekedésre. Az amerikai gazdaság tulajdonképpen elérte a Fed deklarált céljait: a 2%-os inflációt, illetve a teljes foglalkoztatottságot. A személyes fogyasztási kiadások (PCE) magárindexe 1,7-1,8% között mozog, a munkanélküliségi ráta legutóbb 4,7% volt. Utóbbival kapcsolatban Yellen korábban azt nyilatkozta, hogy amennyiben a mutató 4,5% közelébe süllyed, a Fed-nek igen agresszívan kellene beavatkoznia, mivel késlekedés esetén a bérinflációs nyomás az optimálisnál gyorsabban emelheti az árakat. Amennyiben a jegybank megemeli a növekedési, és inflációs prognózisát, illetve a sajtótájékoztatón Yellen optimista hangvételt üt meg, akár nagyobb mértékű dollárerősödés is jöhet. A kamatmeghatározó ülést 19:30-kor sajtótájékoztató követ. A szerdai napon jár le az ún. amerikai adósságplafonra vonatkozó határidő is, melyet várhatóan megemelnek, noha a kormányzó párton belül sincs teljes egyetértés ezzel kapcsolatban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS