Extra funkciókért lépj be!

Sorsdöntő mozgások előtt áll a brit fizetőeszköz
A hétvégén Skócia miniszterelnöke azt nyilatkozta, hogy a tényleges Brexit előtt szeretnének kiírni egy népszavazást az ország függetlenedéséről. Fontos szintekhez ért a GBP/USD, így a következő napok izgalmasak lesznek - foglalta össze Varga Zoltán, az Equilor elemzője.
Megjelent: 2017. 03. 20. hétfő 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorskócianépszavazástheresa maybritanniaangol font

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök a hétvégén tartott parlamenti beszédében elmondta, hogy még a tényleges brexit előtt szeretnék kiírni az újabb függetlenségi népszavazást. A brit miniszterelnök korábban leszögezte, jelenleg nincs itt az ideje a szavazásnak, az csak zavarná a tárgyalási folyamatot. A skótok szerint emiatt alkotmányos válság felé közelít az Egyesült Királyság. Theresa May napokon belül, várhatóan a jövő hét elején értesítést küld Brüsszelnek a Lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, ezzel hivatalosan is megindulhat a brexit folyamata. Közben Alex Salmond, skót nacionalista politikus, volt miniszterelnök egy interjúban kizárta a skót függetlenség esetén az euróövezethez való csatlakozást, javaslata szerint fokozatosan egy saját skót valutát kellene bevezetni.

 

Ezek kapcsán érdemes megvizsgálni a font-dollár árfolyamgrafikonját, mely egy fontos ellenállási zónánál tartózkodik jelenleg. Az elmúlt napokban látott emelkedéssel megérkeztünk a 30, és az 50 napos mozgóátlaghoz, illetve a korábbi letörési szinthez, így a következő néhány nap mozgása sorsdöntő lehet. Amennyiben lefordulás következik, egy újabb fontgyengülési hullámmal elérheti a jegyzés a hosszabb távú kereskedési sáv alját, 1,20-nál. A jelzett ellenállási szintek szignifikáns áttörése esetén azonban folytatódhat a pozitív korrekció, erre az 1,24-es szint átlépése esetén kerülhet sor.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS