SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A Facebook kitalálta, hogyan férhet hozzá az indiai pénz - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A Facebook kitalálta, hogyan férhet hozzá az indiai pénztárcákhoz
A WhatsApp igen nagy népszerűségnek örvend Indiában, ám legutóbbi terve, amellyel próbált közelebb kerülni a helyi pénztárcákhoz, megbukott. Most új ötlettel állt elő a cég fizetési platformot kínálva - foglalta össze Medveczky Márton, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.
Megjelent: 2017. 04. 06. csütörtök 09:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
medveczky mártonequilorfacebookwhatsappindiafizetés

A Whatsapp fizetési funkciója lehet a Facebook megmentője Indiában, miután a cég korábbi ingyenes internetet nyújtó terve megbukott. A Facebook már régóta szeretne hozzáférni az indiaiak pénztárcájához, de eddig nem sikerült átütő ereje megoldással előrukkolnia. A cég most a Whatsapp digitális fizetési funkcióját használhatja szolgáltatásai népszerűsítésére. A digitális fizetés azért került előtérbe mert az ország visszavonta legnagyobb címletű bankjegyét ezért az emberek a  pénzük elvesztése miatti félelemből a digitális fizetési alternatívákat kezdték el használni. A Facebook segítségére lehet az úgynevezett veszteségkerülés elmélete, amelyet Daniel Kahnemann Nobel díjas professzor dolgozott ki és amely szerint egy potenciális veszteség lehetősége nagyobb hajtóerő, mint egy hasonló nyereség reménye.

 

A Whatsapp, amelyik egyébként a legnépszerűbb chat app Indiában most olyanok ellen versenyzik majd mint a PayTm amit az Alibaba csoport támogat. A szolgáltatás az indiai központi bank által szabályozott egységesített fizetési rendszert használhatja, amely segítségével a felhasználók azonnal küldhetnek egymásnak pénzt digitálisan. Kb 80% a jelenlegi mobil penetráció és kb az indaiak 1/3-a éri el az internetet jelenleg.

 

A lépés várhatóan nem fog jelentős profitot generálni, de megvalósítja azt amit a Facebook az ingyen internetes projektjével szeretett volna elérni, hogy az emberek aktívan használják a szolgáltatását és végre beveheti az eddigi kemény diónak bizonyuló Indiát.

 

A Facebook árfolyama január eleje óta folyamatosan trendben emelkedik, a részvényben a 140 dolláros technikai szinthez visszatesztelve jó vételi lehetőség mutatkozhat.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS