SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A Fed mutathat irányt a dollárnak ma este - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A Fed mutathat irányt a dollárnak ma este
Ma este kamatdöntés lesz az Egyesült Államokban. A jegybanki közlemény hangvétele meghatározhatja a következő napok irányát a dollár piacán, ami ha pozitív lesz, erősödéssel számolhatunk - véli Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2017. 05. 03. szerda 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorfedkamatdöntésdollárjanet yellen

Ma este ér véget az amerikai jegybank kétnapos kamatmeghatározó ülése, ezúttal nem várunk kamatemelést, mivel a márciusi lépést követően a korábbiaknál óvatosabban fogalmazott a közlemény. Janet Yellen legutóbb április 10-én, a Michigani Egyetemen tartott beszédet, ahol elmondta, hogy az Egyesült Államok gazdasága továbbra is mérsékelt ütemben bővül, a maginfláció még mindig a jegybank célszintje alatt van, azonban a munkanélküliségi ráta a hosszú távon fenntartható szint alá süllyedt. Yellen leszögezte, hogy a kamatemelés üteme továbbra is fokozatos lesz, és az idén további két emelésre számít. Ezzel egybecsengenek a határidős árazások is: a mai kamatemelésnek 14%, míg a júniusi lépésnek 68% az esélye, és 53%, hogy év végére a jelenleginél legalább 50 bázisponttal magasabb kamatszint lesz érvényben. A mai közlemény szövegezésében különösen fontos, hogy kiemelik-e a vártnál gyengébb első negyedéves GDP adatot, illetve utalnak-e a jegybanki mérleg leépítésének menetrendjére.

 

A jegybanki közlemény nagyobb mozgásokat indíthat el a dollár árfolyamában, amennyiben a pozitívumokat emelik ki a döntéshozók, illetve utalást küldenek a következő, közelgő kamatemeléssel kapcsolatban, dollárerősödés indulhat.

 

Ennek kapcsán érdemes megvizsgálni az euró-dollár árfolyamát, a grafikonon látható, hogy a francia elnökválasztás első fordulójának eredménye után réssel ugrotta át a feketével jelzett 200 napos mozgóátlagot, így meg is érkeztünk az emelkedő trendcsatorna felső trendvonalának közelébe, mely 1,10 alatt fontos ellenállási szintet képez. Arra számítunk, hogy hamarosan csökkenő mozgás indulhat, érdemi short jelzést az említett mozgóátlag szignifikáns letörése adna, mely jelenleg 1,0833-nál található. Ez esetben egészen az alsó trendvonal közelébe, 1,0600-1,0650 közelébe süllyedhet néhány héten belül az árfolyam.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS