SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Tovább gyengülhet a jen, érdemes eladási pozíciókat ke - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Tovább gyengülhet a jen, érdemes eladási pozíciókat keresni
A japán jegybank laza monetáris politikájának köszönhetően tovább gyengülhet a jen. A Nikkei indexet és a devizát összehasonlítva érdemes lehet eladásban gondolkozni - foglalta össze Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2017. 06. 29. csütörtök 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorjeneladásjapánjegybankkuroda

A japán jegybank laza monetáris politikája továbbra is gyengíti a jen árfolyamát, és Haruhiko Kuroda jegybankelnök az inflációs célszint (2%) tartós eléréséig, de legalább a mandátuma lejártáig (2018. április) nem is szeretne változtatni ezen. A Bloomberg Intelligence Economics elemzői szerint a dollár-jen árfolyama az idei év végére 112,6-ra, majd 2018 végére 115,1-re emelkedik, melyet a kamatkülönbözet folyamatos növekedésével indokolnak. A Fed az idei évben megkezdheti a jegybanki mérleg fokozatos leépítését, és decemberig még egy kamatemelés is várható (a határidős árazások alapján ennek jelenleg 43% az esélye).

 

Eddig elég egyértelmű a folyamat, azonban a továbbra is fennálló politikai bizonytalanságok megzavarhatják a képet, hiszen a jen hagyományosan menedékdevizának számít, így egy nagyobb piaci aggodalom esetén a befektetők a japán devizába menekülhetnek, ami erősítheti azt. A Bloomberg elemzői a potenciális veszélyforrások között a Brexit-tárgyalásokat, az Egyesült Államok belpolitikai bizonytalanságait, illetve egy esetleges koreai konfliktust említenek. Nem mehetünk el a japán belpolitikai helyzet mellett sem, július 2-án tartják Tokióban a helyhatósági választásokat, és az utóbbi időszakban a kormányzó Liberális Demokrata Párt támogatottsága jelentősen visszaesett, 44,8%-ra, mely 2016 márciusa óta a legalacsonyabb szint. A Bloomberg IE. hozamkülönbözetből számított regressziós modellje szerint a VIX index 1 pontos emelkedése 0,13%-kal értékelheti fel a jent a dollárral szemben.

 

Jelen vannak tehát kockázatok, de alapvetően a hosszú távú folyamatok alapján a jen további gyengülését várjuk.

 

Folyamatosan követjük a Nikkei 225 tőzsdeindex, és a dollár-jen árfolyammozgása közötti korrelációt, a grafikonon látható, hogy az elmúlt hónapokban ismét jelentősen kinyílt az olló, így annak záródására lehet számítani, mely meg is kezdődött az elmúlt napokban.

 

A jelenlegi technikai kép is a jen gyengülésének lehetőségét mutatja, hiszen egy fordított fej és vállak alakzatból tört ki az árfolyam a tegnapi kereskedésben. A formáció ferde nyakvonala 111,50-111,60 közé tehető, és amennyiben meg tudja tartani a kitörést, az alakzati célárfolyam 114,20-ra mutat.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS