Extra funkciókért lépj be!

Erősödik a jen, de várhatóan nem tart sokáig
Az elmúlt hetekben jelentősen gyengült a jen árfolyama a dollárral, és az euróval szemben, ma azonban korrekció indult. Mivel azonban a hosszabb távú fundamentumok továbbra is a gyenge jen irányába mutatnak, érdemes megvizsgálni a grafikont, hol lehetnek kedvező beszállási pontok
Megjelent: 2017. 07. 13. csütörtök 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorjapán jenjapán gazdaság

A dollár-jen grafikonján látható, hogy a májusban elért lokális maximum 114 felett ezúttal is megállította az emelkedést, azaz jen gyengülését, a korábban áttört csökkenő trendvonal 112,50 közelében, míg a legutóbbi hullámra mért, 38,2%-os Fibo-szint 112,33-nál jelent támaszt. Összességében elmondható, hogy a 111-112,50-es tartomány fontos támasz-zóna, így ebben a tartományban érdemes majd a fordulós jelzéseket figyelni a következő időszakban, és amennyiben ilyenek megjelennek a grafikonon, ismét piacra lépni.

 

A japán jegybank továbbra is elkötelezett az ultra-laza monetáris politika mellett, ezt az elmúlt hetekben is többször megerősítette a jegybankelnök. Eközben a Fed kamatemelési ciklust folytat, várakozásunk szerint az idei évben még egy kamatemelés várható, decemberben.

 

Folyamatosan figyelemmel követjük a japán tőzsdeindex, a Nikkei, és a dollár-jen árfolyammozgását, melyek között erőteljes korreláció figyelhető meg. Ennek oka, hogy az exportorientált japán vállalatok eredményének jót tesz a gyengébb jen. A két árfolyam között több alkalommal kinyílt az olló, mely néhány hónapon belül minden alkalommal záródott, jelenleg is ez látható, annak ellenére, hogy június közepe óta jelentősen csökkent a különbség. A korrelációs grafikon is azt mutatja, hogy amennyiben a tőzsdeindex nem fog nagymértékben csökkenni, jelentős tér lehet még a jen gyengülése előtt a következő hónapokban.

Bár ma korrekció indult a jen árfolyamában, a hosszabb távú fundamentumok a gyenge jen irányába mutatnak, ezért érdemes lehet figyelni a grafikont, hol található kedvező belépési pont.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS