SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Meglepetéseket tartogathat az amerikai piac a héten - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Meglepetéseket tartogathat az amerikai piac a héten
A héten érdemes az amerikai adatközlésekre figyelni, hiszen a pénteki inflációs számokra kimenettől függően erősödhet a dollár, a Disney pedig a média szektorban okozhat meglepetést - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.
Megjelent: 2017. 08. 08. kedd 09:39

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorfedinflációdisneygyorsjelentés

Pénteken érkeznek az Egyesült Államokból a frissinflációs adatok. A fogyasztói árindex éves bázisú emelkedése az elmúlt hónapokban folyamatosan lassult, és elmarad a jegybank 2%-os célszintjétől, emiatt a piaci szereplők is elbizonytalanodtak abban, hogy az idei évben még egy kamatemelés végrehajtható lehet (a határidős árazások alapján jelenleg ennek az esélye 42%). Janet Yellen korábbi nyilatkozata szerint az infláció megtorpanását átmeneti hatásoknak tulajdonítják a Fed-nél, de szoros figyelemmel követik a folyamatokat. Az előzetes várakozások alapján júliusban az inflációs ütem ismét gyorsulhatott, 1,6%-ról 1,8%-ra, míg a maginfláció 1,7%-os lehetett.

 

A Walt Disney 2017 harmadik fiskális negyedéves gyorsjelentésének fókuszában ismét az ESPN állhat, az eredmények kedden piaczárás után érkeznek. Az elmúlt időben a feliratkozók számának csökkenését figyelhettük meg, és a prémium sportcsatorna lemondott a független saját online közvetítő felület létrehozásáról is. Az előrejelzések szerint a teljes amerikai fizetős televízió piacon mintegy 1 millió előfizetői csökkenés lehet megfigyelhető. A Disneyhez tartozó ESPN tekintetében is ezt a tendenciát várják, viszont ezt részben egyensúlyozhatja a különféle online közvetítőknél történő növekvő megjelenés. Nagy figyelem kísérheti majd a sportcsatorna költségeit is, hiszen az NBA közvetítési jogdíjainak jelentős része ebben a negyedévben kerül a jelentésbe. Az emelkedő jogdíjak mellett a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors döntője bevételkieséshez vezethetett a kevesebb közvetített meccs miatt, a Warriors korai győzelme egyes becslések szerint 130 millió dollárba is kerülhetett a Disney-nek. A várakozások szerint a vállalat 1,55 dolláros részvényenkénti eredményről számolhat be, ami több mint 4%-os csökkenést jelentene az egy évvel ezelőtti állapothoz képest, de 3%-os növekedés lenne az előző negyedévhez mérten. Bevétel terén a konszenzus 14,47 milliárd dollárra rúg, ez pozitív változást mutatna éves bázison és több mint 8%-os emelkedést jelentene az előző negyedéves bevételhez képest. A média hálózatból 5,93 milliárd, a szabadidős parkoktól pedig 4,83 milliárd dollár eladásra számítanak, a vállalatnak ez lehet a két legjelentősebb bevételi forrása ebben a negyedévben.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS