Extra funkciókért lépj be!

Újabb észak-koreai fenyegetés, a piacok is egyre feszültebbek
Az ENSZ az eddigi legsúlyosabb szankciókat vezette be Észak-Koreával szemben, ám mindezek ellenére sem hagyott föl a rakéta kísérletekkel. Ennek hatására a piacok is nyugtalankodnak, mondta el Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.
Megjelent: 2017. 08. 10. csütörtök 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorgeopolitikakoreaészak-koreausatrumpkim dzsongun

Az észak-koreai rezsim ismét üzent az Egyesült Államoknak, szerda hajnalban bejelentették, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy csapást mérjenek Guamra, ahol az USA fontos támaszpontja található. Ezzel Donald Trump keddi kijelentésére reagáltak, az amerikai elnök szerint a kommunista vezetés olyan tűzzel játszik, amilyet még nem látott a világ, és jobban tenné, ha befejezné a fenyegetőzést. A világ most feszülten figyeli, mi lesz a következő lépés. A geopolitikai kockázatok ismételt kiújulása miatt erősödni kezdett a jen árfolyama, és negatív hangulatban folyt a kereskedés az ázsiai részvénypiacokon.

Az események beindulása előtt az amerikai részvények mérsékelt pluszban álltak, azonban a hírek hallatán egyből lefordultak, és kisebb mínusszal zártak.

Azt hogy a félelem nő a piacokon a VIX index jól példázza: a történelmi minimum értékhez közeli szintekről kezdett emelkedni, és megközelítette a júliusi magaslatokat.

Korábban már láthattuk, hogy ilyen helyzetekben az arany jól teljesít, ez most sincs másképp: jelentős emelkedésnek indult a nemesfém árfolyama
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS