SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az USÁ-ra figyelünk: fókuszban a dollár és a Monsanto - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az USÁ-ra figyelünk: fókuszban a dollár és a Monsanto
A héten több piac mozgató esemény érkezik az Egyesült Államokból: pénteken megtudhatjuk a foglalkoztatási adatokat, vállalati fronton pedig a Monsanto teszi közzé negyedik negyedéves üzleti adatait, mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.
Megjelent: 2017. 10. 03. kedd 08:56

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilor zrtusafoglalkoztatási adatokmonantobayerakvizíció

Október 4-én jelent a Monsanto pénzügyi évének negyedik negyedéves eredményeiről. A cég várhatóan tipikus szezonális veszteségről fog beszámolni – jellemzően a szezonalitás miatt az első és a negyedik negyedéve a leggyengébb, ami a szektor többi cégénél is megjelenik. Az elemzői vélekedések között nincs egyértelmű várakozás, hiszen az eredménykimutatás sorait vizsgálva a becslések nagymértékben szóródnak. Ez a szóródás főként a Bayer felvásárlásával jelentkező rendkívüli tételeknek köszönhető. Az elemzők szerint a bevételek a 2,5 milliárd dollárt meghaladhatják, éves bázisra vetítve azonban kismértékű visszaesést tapasztalhatunk majd. Az egyéb bevételeket kb. 70 millió dollárral növelik a nem főtevékenységből származó eszköz eladások. Várhatóan az eladások év/év alapon nőhettek, amihez hozzájárulhatott, hogy a dél-amerikai eladásokat növeli az Intacta szójabab értékesítésének áttörése. A Roundup termékcsaládhoz tartozó cikkek magasabb ára és az átmeneti kedvezmények kifutása szintén segíteni fog az év végi gyenge eredmények tompításában. Ettől függetlenül az üzemi eredmény masszívan veszteséget mutathat, ám az EBITDA pozitív lehet, a negyedik negyedéves előrejelzések mediánja 47,5 millió dollár – ami jóval gyengébb, mint a 2016-os 187 millió dollár. A konszenzus az egy részvényre jutó eredményre -0,43 $.

Az Egyesült Államokban a foglalkoztatottak száma 70 ezer fővel növekedhetett szeptemberben, ami jóval alacsonyabb szám a legutóbbi havi átlaghoz képest. A hurrikán szezon tombolása jelentősen lassíthatta a felvétel menetét, a munkanélküliek aránya 4,4% maradhatott, míg a bérek emelkedhettek az előző hónaphoz képest. A legfrissebb adatokat pénteken helyi idő szerint fél 9-kor tudhatjuk meg a Munkaügyi Minisztérium közléséből. A nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak számának bővülési üteme is lassulhatott havi bázison, a medián konszenzusa ugyanis azt vetíti előre, hogy az ADP adat az előző hónapban látott 237 ezer után 143 ezer főre esik majd vissza.

Pénteken érkeznek a foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Ha a vártnál jobb adatok érkeznek, az dollár erősítő hatással bírhat majd.




Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS