SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A gyengébb teljesítmény ellenére teljesíthetőek a MOL - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A gyengébb teljesítmény ellenére teljesíthetőek a MOL éves céljai
Csalódást keltettek a MOL harmadik negyedéves számai, a főbb eredménysorokon alulmúlták az elemzői várakozásokat. Ezért még nem érdemes temetni a 2017-es évet, egy szolidabb negyedik negyedévet követően teljesülhetnek a cég éves céljai.
Megjelent: 2017. 11. 03. péntek 10:24

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilormolnegyedévcsalódásrészvényeredmények

A kiváló féléves jelentés után a harmadik negyedéves beszámoló némi csalódást okozott. Az Upstream EBITDA éves alapon növekedést mutatott a harmadik negyedévben is, de az alacsonyabb kitermelés és a magasabb költséget rontották a szegmens eredményességét. A negyedéveben az olaj és gázkitermelés negyedéves alapon 4%-kal csökkent és 105 mboepd-t (hordó olajegyenértéket) ért el, főképp a brit és közép-európai termeléscsökkenés miatt.

 

A Downstream szegmenst ugyan támogatta (főképp szeptemberben) az erősebb finomítói marzs, de ennek pozitív hatását elnyomták az alacsonyabb nagykereskedelmi árrések, az alacsonyabb saját előállítású termék értékesítés és a rendkívüli eseti tételek. A Gáz Midstream szegmens EBITDA-ja dollárban mérve nem mutatott visszaesést, de a magasabb energiaköltségek és adóhatások rontották itt is a teljesítményt.

 

A Fogyasztói Szolgáltatások szegmens folytatta növekedését és rekord magas negyedéves EBITDA-t produkált. A MOL várakozása szerint az üzletág EBITDA-ja 300 millió dollár felé emelkedhet idén, amely most elérhetővé vált.

 

A nettó hitel/EBITDA mutató javult, jelenleg 0.63x-on áll, míg a net gearing 17%-on. A MOL az első félév után jelentősen megemelte az FCF előrejelzését, amely az osztalékemelési várakozásokat is erősíti, még a mostani, szolidabb negyedév után is. A csoportszintű szabad cash flow termelése az év során már 25-kal nőtt és jelenleg 1,27 milliárd dollárt ér el, mely megközelíti a megemelt több, mint 1,3 milliárd dolláros várakozást. A MOL az augusztusi prezentációjában kiemelte, hogy az osztalékfizetést tekinti az elsődleges részvényesi juttatásnak, így például sajátrészvény visszavásárlás helyett a megtermelt casht az osztalék növelésére fordíthatja. A novemberi prezentáció egy helyen megemlíti egy extra osztalék lehetőségét, melyet ha a körülmények megengedik, a 2014-eshez hasonlóan fizethetne ki a MOL.

 

Az éves rendes és extra osztaléktervek, az FCF felhasználása, a Dana Gas-szal szembeni eljárás, valamint az INA eladás is kulcskérdés lehet a MOL délelőtt 10 órakor kezdődő elemzői konferenciáján. Ez utóbbit az október 28-án megjelent Rosneft interjú új megvilágításba helyezheti.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS