SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jegybanki döntések adhatnak irányt a piacnak - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jegybanki döntések adhatnak irányt a piacnak
Szerda este zárul a Fed kétnapos kamatmeghatározó ülése, ahol nagy valószínűséggel 25 bázispontos kamatemelésről fognak dönteni. Csütörtök délután további két fontos kamatdöntés lesz, 13 órakor a Bank of England, majd 13:45-kor az Európai Központi Bank tesz bejelentést.
Megjelent: 2017. 12. 12. kedd 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Tamásequilorkamatdöntésjegybankokecbfedboe

A héten több fontos kamatdöntő ülést is tartanak. Szerda este zárul a Fed kétnapos kamatmeghatározó ülése, ahol nagy valószínűséggel 25 bázispontos kamatemelésről fognak dönteni, mely az idei évben a harmadik szigorító lépés lenne. Az Egyesült Államokban a munkaerőpiaci folyamatok igen kedvezőek, és a gazdasági növekedés üteme is kielégítő, egyedül az infláció van a jegybank célértéke alatt, de több olyan jelzés érkezett a jegybanktól az elmúlt időszakban, miszerint nem szabad megvárni a 2%-os célszint elérését, továbbra is fokozatos, és folyamatos kamatemelési ciklusra van szükség.

 

Csütörtök délután két fontos európai kamatdöntés lesz, 13 órakor a Bank of England, majd 13:45-kor az Európai Központi Bank tesz bejelentést. A brit jegybank esetében nem számítunk változásra, miután a legutóbbi ülésen 25 bázisponttal emelték az alapkamatot. Akkor felhívták rá a figyelmet, hogy később visszaeshet az infláció üteme, így várhatóan nem lesz szükség drasztikus lépésekre. Ugyanakkor nem tudják megakadályozni a reáljövedelmek csökkenését, melyet a Brexit-szavazást követő fontgyengülés, illetve a visszafogott gazdasági növekedés okoz, de továbbra is támogatást nyújtanak a munkahelyteremtéshez, illetve a gazdaság bővüléséhez. Csütörtökön várhatóan nem nyúlnak a kamatszinthez, de érdemes figyelni a jegybank kommunikációját.

 

Az eurózónában sem számítunk változásra, a kamatszint értelemszerűen maradhat 0%, azonban a jegybank frissíti az inflációs prognózisát, mely piacmozgató hatással bírhat. A legutóbbi, október 26-i ülésen hosszabbították meg az eszközvásárlási programot jövő szeptember végéig, annak keretösszegét havi 30 milliárd euróban határozták meg. A jegybankárok a legutóbbi jegyzőkönyv szerint elégedettek voltak a piaci reakciókkal, mivel sikerült elejét venni az euró túlzott erősödésének, illetve a részvénypiacra is kedvező hatással volt a bejelentés. A legutóbbi inflációs előrejelzés szerint az idei évre 1,5%-os jövőre 1,4%-os, 2019-ben 1,6%-os fogyasztói árnövekedést vártak a döntéshozók, amennyiben ezt felfelé módosítják, némileg erősödhet az euró árfolyama.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS