SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Miként járulhat hozzá a hazai gazdaság élénkítéséhe - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Miként járulhat hozzá a hazai gazdaság élénkítéséhez a tőzsde?
A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Végh Richárd részletes, fél órás előadást tartott a Napi.hu által szervezett konferencián. A tőzsde stratégiájából azt is megtudtuk, hogy a KKV-k külön fókuszt kapnak. Nagyon komoly háttérmunka zajlik, 2017-től jöhet a megvalósítás.
Megjelent: 2016. 06. 29. szerda 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
végh richárdbétbudapesti értéktőzsdestratégiakkvtőzsdeelőadás

"A BÉT szerepe a magyar tőkepiac fellendítésében" címmel adott elő a BÉT vezérigazgatója, Végh Richárd. Mint elmondta, a magyar tőkepiac fejlettségi szintje alacsony, a tőzsdén jegyzett cégek piaci kapitalizációja a GDP százalékában Magyarországon csak 10% alatt, ezzel jelentős regionális lemaradásban állunk. Rendkívül alacsony a hazai részvénykitettség az alapokban, és a háztartások közvetlenül is alig tartanak tőzsdei részvényeket. Emiatt jelentős hozamról maradtak le a befektetők, hiszen a relatív árfolyamváltozás 2015.01.01-2016.06.06 között 67% volt. Eközben a külföldi intézmények már belevettek a magyar részvényekbe, és folyamatosan növelték a hazai részvénykitettségüket.

 

Végh szerint 2020-ig szükséges megerősíteni a tőkepiacot, a részvénypiac fejlődése több csatornán keresztül fejt ki pozitív hatást a gazdasági növekedésre. Csökkenti a hosszú távú finanszírozás költségeit, költséghatékony módja az iparágak közötti tőke-átcsoportosításnak, élénkíti az innovációs tevékenységet. Eközben a részvénybefektetőknek nagyobb az érdekeltségük a vállalattal kapcsolatos információk beszerzésére és döntéseinek ellenőrzésére, ezért azok hatékonyabban fognak működni. Emellett a Magyarországhoz hasonló, alapvetően bankhitel-fókuszú, fejlett országokban történő tőzsdefejlesztés magasabb növekedési hatással jár. Amennyiben a hazai részvénypiac kapitalizációja a tőzsdefejlesztési stratégiai céloknak megfelelően a GDP 30%-ra növekszik, az 0,2-0,3 százalékponttal növelheti a potenciális kibocsátás szintjét.

 

Mint elhangzott, kiemelten fontos a KKV-k tőkepiaci megjelenése, a KKV-k tőzsdei felkészülését a BÉT előszoba jelentősen megkönnyíti (ez egy olyan mentoring program, amely a tőzsdei bevezetést fontolgató vállalatok számára csökkenteni kívánja a felkészülési terheket). A potenciális cégek kiválasztásához a BÉT egyedi scoring rendszert dolgozott ki, mellyel már 333 cég előszűrésre került, és az derült ki, hogy az előszűrt vállalatok legjobbjai megfelelnek a legfontosabb tőzsdeképességi kritériumoknak. Az előszűrt vállalatok többsége három iparágba tartozik: feldolgozóipar, építőipar, kereskedelem.

 

Emellett a BÉT jelenleg is dolgozik egy ún. Crowdfunding platform létrehozásán. Ez egy alternatív finanszírozási forma, melyben egy bizonyos project megvalósításához gyűjtenek pénzt magánszemélyek egy csoportjától, akik ezért a későbbiekben bizonyos jogokat élvezhetnek. A Fintech egyik fajtájának tekinthető, a Crowdfunding térnyerése az EU-ban már jelentős, ennek hazai terjedésében is részt kíván vállalni a BÉT és olyan platform működtetésében kíván részt vállalni, mely a operatív szempontból a lehető legnagyobb biztonságot jelenti a befektetők számára.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS