SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Óvatosan a longolással, még pár hétig lehetnek további - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Óvatosan a longolással, még pár hétig lehetnek további esések
Jelentős esést szenvedtek el a tőzsdék a brit kilépés miatt, ma reggel a DAX Index 10%-os csökkenéssel nyitott. A nagy európai bankok 10-15%-os visszaesést is produkáltak. Nem érdemes bevásárolni ezekbe a mínuszokba, mert még 1-2 hétig lehetnek alacsonyabb árszintek a mostaninál.
Megjelent: 2016. 06. 24. péntek 13:13

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Sándor Dávidkbc equitasbrexitrészvénypiacbankoklégitársaságDavid Cameron

Nagy meglepetést okozott a szigetország a mai napon azzal, hogy végül úgy szavaztak, hogy kilépnek az Európai Unióból. Ez a kimenetel beindíthat egy olyan folyamatot, ami az EU-ra nézve nem sok jóval kecsegtet. A Brexit mind a brit gazdaságra, mind pedig az Európai Unióra rendkívül rossz hatással van. David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke jelezte, hogy egy 3 hónapos átmeneti időszakot követően lemond a posztjáról. Jelenleg az országban egy politikai válsághelyzet is van kialakulóban.

 

Most fel kell készülnünk egy nagy fokú bizonytalanságra, ami a részvénypiacoknak nagyon nem tesz jót. Ez a helyzet még rosszabb annál is, mint ha egy biztosan tudott rossz dolog történik meg. Ez a kilépési procedúra akár 2 évig is elhúzódhat, ami azért nem jelenti azt, hogy ebben az időszakban az európai piacok végig nyomás alatt lesznek. A piacok a természetéből adódóan, viszonylag hamar hozzászoknak és beárazzák az árfolyamukba az ilyesfajta történéseket.

 

A német részvényindex, a DAX mínusz 10%-al kezdte meg a kereskedést, amire nem volt példa még a hitelválság legrosszabb pillanataiban sem. Azért még nem kell keresztet vetni, hiszen látszik, hogy korrigálnak felfelé a piacok és a német részvénypiac is már valamennyi mínuszt ledolgozott azóta.

 

Akik a legjobban megsínylették a Brexitet, azok az európai bankpapírok, van olyan francia pénzintézetek is akik 10-15%-os mínuszt is produkáltak. Akik szintén megszenvedték azok a légitársaságok részvényei, a repülési jogokkal kapcsolatos bizonytalanságok 20-25%-os esést is okoztak.

 

Vannak olyan országok is akik felülteljesítettek, ilyen a magyar tőzsde is, nagy mínuszban kezdtünk mi is, de szépen elkezdtük ledolgozni az esést. A mi közvetlen brit kitettségünk az viszonylag alacsony, persze így is vannak veszélyeg amik érintenek minket.

 

Ezek az események jelentős kockázatok a részvénypiacokra nézve, így érdemes óvatosnak lenni. Nem jó ötlet nagyon bevásárolni ezekbe a mínuszokba, hiszen az elkövetkezendő 1-2 hétben még lehetnek alacsonyabb szintek is a jelenlegieknél.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS