Extra funkciókért lépj be!

Jelen pillanatban jó befektetés lehet a német ingatlan szektor
Az elmúlt hetekben erősödni látszottak az inflációs félelmek, ami eladási hullámot generált a kötvénypiacon. Ez a hatás átgyűrűzött a kamatérzékeny részvénypiacokra is, főleg a német ingatlanpapírokat érintette rosszul. A hosszútávú kilátások azonban itt továbbra is kedvezőek.
Megjelent: 2016. 11. 03. csütörtök 12:41

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Wéber Tamásnémet gazdaságinflációmunkanélküliségingatlan szektorrészvénypiac

A német háztartások elkölthető jövedelme folyamatosan emelkedik:

-          a munkanélküliség az egyesítés óta nem volt ilyen alacsony (4,1%), fokozódó bérnyomás van a gazdaságban

-          2017Q3-ban választások lesznek és Merkel pártja meglepően rosszul szerepelt tartományi választásokon, a nagyon szigorú költségvetés lazulhat

 

Folyamatos, erős munkaerő bevándorlás van más európai országokból (és persze a befogadott menekültek is keresletet teremtenek az ingatlanpiacon).

 

Az ECB eurozónára optimalizált monetáris politikája túl laza lesz Németország számára a jövőben, ami az „egyensúlyinál” alacsonyabb kamatszintet, kedvezőbb hitelkondíciókat eredményez egy olyan szektorban ami nagyon hitelvezérelt.

 

A német lakásépítések száma még mindig elmarad az elemzők szerint szükséges mennyiségtől (250.000 vs 400.000). A német ingatlanfejlesztők az elmúlt időszakban felmerülő ECB pénznyomtatási program csökkentési (ECB taper) félelmek, és az inflációs várakozások nyomában emelkedő hosszú hozamok miatt kb 20%-os korrekció után vannak, ezeken a szinteken fontos technikai ellenállásokig estek érkeztek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS