Extra funkciókért lépj be!

Árjegyzőkkel tuningolják a BUX határidős terméket
Újabb fejlesztés fokozhatja a Budapesti Értéktőzsde iránti érdeklődést, miután december 5-én a BÉT az Erste Befektetési Zrt.-vel és az OTP Bank Nyrt.-vel közösen elindította az árjegyzést a BUX index határidős kereskedésében. A sajtótájékoztatón az érdekelt feleket kérdeztük.
Megjelent: 2016. 12. 12. hétfő 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
végh richárdbétbudapesti értéktőzsdebuxhatáridőfazekas gáborráner gézamátrai károlytermékfejlesztéstőzsde

​Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2020-ig tartó stratégia első körében, a 2016-os „építkezés évében” 4 új kötvény jelent meg a tőzsdén és 2 új részvény bevezetésre került sor. Jó néhány együttműködést is megkötöttek, többek között a kormánnyal, szakmai szervezetekkel, és a BÉT maga is indított oktatási programokat, szakmai fórumokat. A tőzsde stratégiájának egyik következő állomásaként egy régi nagy sláger, a BUX-index határidős termékét igyekeznek felrázni.

 

A BUX határidős termék a 2000-es évek első felében az egyik legnépszerűbb volt az elérhető instrumentumok között. A frissen bejelentett fejlesztés keretében az árjegyzők megjelenése ezt a terméket hivatott ismét „népszerűsíteni”, mivel a megjelenésükkel alacsonyabb spread-ek érhetőek el, mélyebb könyvekkel, és a terméket shortolni is lehet.

 

Mátrai Károly, a Keler Kszf. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a saját oldalukról az árjegyzési szerződéssel rendelkező szolgáltatók számára 75%-os kedvezményt tudnak biztosítani. A két piaci szereplő árjegyző egymással is versenyezni fog az árképzésben, ami motiválni fogja őket és garantálhatja a jó árazást. A várhatóan megnövekvő likviditás az árjegyzőket és új befektetőket is érdekelheti majd, de a határidős termékek jellemzőjeként ismert magas kockázat miatt a BUX határidős eszköz továbbra is a tapasztalt befektetőknek lesz majd izgalmas.

 

Fazekas Gábor, az OTP Bank Nyrt. Treasury igazgató-helyettese kifejtette, hogy olyan projekteket szeretnek a szárnyaik alá venni, amiben őszintén hiszik, hogy üzleti potenciál van. Végiggondolták, hogy mivel jár az árjegyzői tevékenység felvállalása, de a nagyobb hozzáadott érték, a termék patinás múltja és az általuk nyújtható infrastrukturális képesség miatt úgy döntöttek, hogy vállalják a feladatot. Az árjegyzést végző csapat nem csak passzív szerepet kíván végezni, hanem a szerződéses kötelezettségeik mellett folyamatosan törekedni fognak arra is, hogy a szerződéses vállalásaikon felüli kontraktus számmal is beszálljanak a piacba. A jelenlegi több százas számlaszámról több ezres számra várják a piac bővülését.

 

Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. kereskedési igazgatója szerint azzal, hogy az Erste is beszállt az árjegyzésbe előáll egy olyan szolgáltatás, hogy azok ügyfelek, akik a BUX határidős termékkel kereskednek, bízhatnak abban, hogy lesz likviditás - ami a kereskedés egyik legfontosabb alapja. Ráner szerint, ha a BUX-ban jó likviditást teremt a piac, az visszahathat akár az azonnali piacra is. Intézményi befektetők, jellemzően nagy londoni brókerházak és belföldi, képzett magánszemély befektetők számára is érdekes lehet a BUX határidős termék.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS