SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Különadó miatt versenyhátrányban vannak a magyar befekt - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Különadó miatt versenyhátrányban vannak a magyar befektetési szolgáltatók
"Ha nem is tudunk kedvezőbbek lenni a határon túli szolgáltatóknál, de ne legyen versenyhátrányunk – mint például amit a befektetési szolgáltatók különadója előidéz" - mondja Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója a megduplázott ágazati különadó kapcsán.
Megjelent: 2017. 01. 26. csütörtök 14:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Szécsényi Bálintequilorbrókercégkülönadóbefektetési szolgáltatótőkepiactőzsdekormány

Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója szerint annak ellenére, hogy a hazai tőkepiac a magyar államtól komoly támogatást kapott, vannak olyan jellegű kihívások és lehetőségek, amelyek még jobbá tehetnék azt. Bár véleménye szerint jónak mondható és erős a támogató rendszer, valamint fejlett a hazai infrastruktúra, de bizonyos európai uniós szabályok különbözőféle alkalmazása egész más típusú tőkepiaci helyzeteket tudott teremteni az elmúlt időszakban.

 

"Ha nem is tudunk kedvezőbbek lenni a határon túli szolgáltatóknál, de ne legyen versenyhátrányunk

– mint például amit a befektetési szolgáltatók különadója előidéz" - mondja a cégvezető. Az ágazati különadó tavaly év végi megemelése - mely nagyságrendileg duplázódást jelent -, meglepetésként érte a piacot. Az Equilor vezetője bízik abban, hogy mindössze koordinációs hiba csúszott a gépezetbe és ennek köszönhető, hogy idéntől nem a 2009-es, hanem a 2015-ös árbevételhez indexálta a jogalkotó a kulcsot.

 

A határokon átnyúló és más országból szolgáltató cégekre azonban fizetendő különadó nem vonatkozik, így a hazai vállalkozások a lépéssel még jelentősebb versenyhátrányba kerültek. A központi költségvetés számára a szektor különadója valójában elhanyagolható tétel, miközben egyes magyar szolgáltató cégeknek "csak a különadó" a 100 milliós tételt is elérheti. A folyamatnak sokkal tovább gyűrűző hatásai lehetnek a piacon, és ha ezt a versenyhátrányt a magyar cégek nem tudják ledolgozni, akkor az ügyfelek szépen lassan a külföldi szolgáltatókhoz fognak vándorolni. Szécsényi Bálint szerint ezt a különadót időszerű volna kivezetnie a kormányzatnak, vagy legalább csökkentenie, hogy a befektetési szolgáltatói ágazat is éppen úgy kivehesse a részét a hazai gazdasági építkezésből, mint a többi ágazat és a felszámolódjon a fennálló versenyhátrány - fejtette ki a piacon 1990 óta működő, patinás brókerház vezetője.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS