Extra funkciókért lépj be!

Kisütött a nap a piacokra is ezen a héten
Optimista hangulatban indult a hét első kereskedési napja, amely során a fejlett gazdaságok részvényindexei emelkedéssel zártak. Ebben a trendben a korábbi kockázatok, mint például a francia elnökválasztás kiárazódása játszott jelentős szerepet.
Megjelent: 2017. 05. 17. szerda 15:54

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
puskás ágnesfhbtőzsdeindexekrészvényjó hangulat

A devizapiacon a pénteki gyengébb USA makrogazdasági adatokra megindult dollárgyengülés folytatódott, amely révén az euró-dollár árfolyam újra meghaladta féléves csúcsát, jelenleg is az 1,1-es árfolyam felett jár a keresztárfolyam.

 

Ennek alakulásában fontos szerepet játszott az EU első negyedéves GDP adata is, amit tegnap tett közzé az Eurostat: az elemzői várakozásoknak megfelelően az EU kibocsátási növekedése 1,7%-os lett.Magyarország a tagországok között az ötödik helyet foglalta el a 4.1%-os év/év alapon mért GDP mértékével.

 

A hazai devizapiacon jól látható jelei voltak az optimizmusnak és egy jelentős forinterősödés ment végbe a hét folyamán.Az euró-forint árfolyam könnyedén áttörte a 309,6-os szinten lévő 200 napos mozgóátlagot, és jelenleg 310 felett kicsivel mozog a középárfolyam. A dollárral szemben szintén jelentős erősödés mutatkozott, melynek köszönhetően már 280 forint alá került az árfolyam.

 

A hazai és nemzetközi színtereken tapasztalható kilátások alapján még van tere a csökkenésnek, ezért a közeljövőben is érdemes jobban odafigyelni a devizaárfolyamok alakulására.

 
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS