SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
DAX: bullish technikai kép egy halom politikai kockázattal - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

DAX: bullish technikai kép egy halom politikai kockázattal
Vonzó a német tőzsdeindex technikai képe, miközben a politikai kockázat nőtt Európában és a gyorsjelentési szezon sem volt rózsás Németországban. A befektetők szorosan követik a 11450-es támaszt és a havi gyertyát. Megnéztük közelebbről, mire lehet számítani a DAX30 erővonalain.
Megjelent: 2017. 02. 21. kedd 15:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
németországtőzsdedaxdax indexdax30politikakockázatxtbtechnikai elemzésgyertya

A DAX30 fenomenálisat húzott 2016-ban és még 2017-ben is volt egy nagyobb emelkedése. Leginkább az EKB lazító csomagjából és az ehhez megfelelő makroadatok kombinációjából szerzett előnyt, de néhány kockázati tényezőt pedig figyelmen kívül hagyott az index. Az XTB elemzője, David Cheetham szerint a legvalósabb kockázati tényező pedig a politika. Idén ugyanis négy fontos EU tagállam is szavazást tarthat, populista és EU-ellenes pártok térnyerése mellett.

 

Politikai erőterek

Először Hollandia szavaz a parlament összetételéről március idusán, majd jöhet a puskaporos hordó Franciaországban április és május során két fordulóban. Már most botrányoktól hangos az elnökválasztás, ráadásul a most legesélyesebbnek tűnő, balszányon ülő Emmanuel Macron programja romboló hatása lehet a növekedésre és az államháztartásra. Olaszország június 9-én szavaz majd a kormányról, a mediterrán országban most a demokraták állnak valamivel jobban. Az év izgalma és szenzációja a szeptemberi német parlamenti választások lesz, a CDU-CSU és az SPD pártok közötti különbség már most igencsak lecsökkent.

 

Vállalati frontok

Már 10 nagyvállalat jelentett a DAX 30 komponense közül, a jelentések fele nem ütötte meg a várakozásokat és csak két vállalatnak sikerült felülteljesíteni azokat. Az arányok eddig rosszabbak, mint a megelőző nyolc negyedévben. A gyenge riportok korrekciót indíthatnak meg a vélhetően már túlárazott DAX árfolyamán. Ezen nem segítene egy USA-ban lehetséges társasági adócsökkentés sem, ami a német cégeket versenyhátrányba hozza a világpiacon az amerikaiakkal szemben.

 

Technikai elemzés

Az XTB elemzése szerint a DAX index bőven emelkedő trendben mozog minden idősíkon. De mi történhet, ha beütnek a gondok? A technikai kép szerint a kereskedők több figyelmet fordíthatnak a 11450-es támasz zónára. Ez volt a 2015-ös lokális csúcs és miután ezt sikerült feltörni 2016 decemberében jelenleg erős frontvonalként funkcionál. Amíg a támasz kitart, a trend bullish és van esély új csúcsra (11885 felett). Csak egy tiszta letörés hozhat több medvét a piacra és taszíthatja lejjebb az árfolyamot. A januári japán gyertya emelkedő volt, de volt a zárásnál magasabban is a jegyzés, ami a gyengeség jeleinek is betudható. Ahogy elérte a grafikon az új csúcsot, nagyon hasonló viselkedést mutatott a 2015 március/áprilisi történésekhez viszonyítva. Emelkedő gyertya felső kanóccal márciusban, majd egy történelmi csúcs áprilisra és végül egy nagy eséssel végződött a hónap akkor. Egy erős medve engulfing gyertyaalakzattal megérkezett a korrekció. Egy hasonló gyertya most is dupla csúcsot kreálhat, ami 2015 óta nagy fordító alakzat lehetne.

 

Az összkép

David Cheetham elemzése tehát arra a következtetésre jut, hogy bár technikai oldalról a trend tisztán emelkedő és új csúcsot is láthatunk ebben a hónapban, de a fundamentális háttér a politikai kockázatok miatt nyomasztóvá válhat, nem beszélve a gyorsjelentési buktákról.

 

A teljes elemzés megtekinthető EZEN A LINKEN.

 

Ez a jelentés előírt általános információs és marketing célokat szolgál. Bármely vélemény, elemzés, ár vagy más tartalom nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak! A kutatás nem készült a jogszabályi előírások szerint, amelynek célja a pénzügyi elemzés függetlenségének megőrzése, és mint ilyen marketing kommunikációnak tekintendő. A múltbéli teljesítmények nem szükségszerűen jelzik a jövőbeni eredményeket, valamint bármely személy aki ezen az információkat használja, teljes egészében a saját felelősségére teszi. XTB nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, beleértve bármilyen elmaradt haszont is, mely közvetlenül vagy közvetve a riport használatából adódik vagy annak megbízhatóságára épít. A tőkeáttételes termékek kereskedése magas szintű kockázatot rejt, amely gyorsan a tőkéje ellen mozoghat. A veszteségek meghaladják a betétjeit és szükséges lehet további befizetésre. Ezek a termékek nem alkalmasak minden ügyfél számára, ezért kérjük bizonyosodjon meg róla, hogy felmérte a kockázatokat, esetleg kérjen független tanácsot! Az XTB által nyújtott kereskedési elemzésben és / vagy a kutatásaban, a szerzőnek a cikkeben említett eszközöknél érdekeltsége lehet. Az XTB rendelkezik azon irányelvekkel melyek egy esetlegesen felmerülő összeférhetetlenség azonosítására és kezelésére a kereskedelmi elemzés készítésével kapcsolatban alkalmasak.Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS