SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Minden szempár a FED-re fordul a héten - 3 forgatókönyv - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Minden szempár a FED-re fordul a héten - 3 forgatókönyv is lehet
A világ pénzpiacainak mozgásait a FED döntései nagyban befolyásolják. Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, az új amerikai gazdasági éra következő komolyabb kamatdöntése érkezhet meg tavaly december után. Megnéztük, hogy mivel érdemes kereskedni szigor vagy tartás esetén.
Megjelent: 2017. 03. 13. hétfő 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
xtbelemzésfedfederal reservedollárkamatdöntéskamatemelésjanet yellenfomckereskedésreakció

A márciusi Fed találkozó nem tűnt korábban éles szituációnak a szigorítás terén, de most pár optimista monetáris tanácstag szerint, valamint a szilárd USA adatok, illetve éles vélemény változások miatt a helyzet változott. A Bloomberg a technikai kép alapján a kamatemelésre 90%-os esélyt lát.

 

A jegybankárok döntés utáni várakozását mutató diagram, az úgynevezett "dot-plot" rendkívül fontos hosszú távú mutató. Amikor 2016 decemberében a Federal Reserve megemelte az irányadó kamatot, a jegybankárok a várakozásaikat felfelé tolták. Ez a jövőre nézve igazi erős üzenet volt és hozott is esést az EURUSD-nek: először 85 ponttal, majd 115 és végül 221 ponttal került lejjebb az árfolyam, 1-4 és 24 órás intervallumot tekintve, még úgy is hogy a kamatemelés teljesen be lehetett árazva.

 

Egy ismételt emelés most megint a dollárnak hozhat felértékelődést,

bár lehet, hogy a piac már beárazta ezt a lépést is előre. Egy teljesen beárazott emelés a dollárt vásárlók körében kiábrándultságot okozhat. Lássuk, hogyan érdemes lekereskedni a lehetséges kimeneteleket, az XTB elemzője három lehetséges forgatókönyvet vizsgált meg.

 

  1. Egy kamattartás valószínűleg most meglepné a piacot és a befektetők erősen reagálhatnak erre a szituációra. Ebben az esetben az ülés után közzétett dokumentumban a "dot-plot" mediánja lehet a második segítség, ami még mentheti a dollár erejét, de ha ott sem lesz változás, a befektetők vehetik az aranyat, az US500-at vagy éppen az EURUSD-t.
  2. A második lehetséges kimenet egy lazító, "dovish" emelés, amikor a Fed ugyan emelni szeretne, de ki akarják kerülni a jövőre vonatkozó kérdéseket az alapkamat alakulásáról és nem vizsgálják felül. Ez az eredmény szintén kiábrándultságot okozhat a dollárral kapcsolatban. Mindenesetre a piaci reakció elég heves lehet az elején és sokan megvárhatják a tiszta képet és szituációt, mielőtt lépnének.
  3. Végül a harmadik opció az, ha a FED ebben az évben deklaráltan mondjuk 4 alkalommal emelné a kamatot. Ez Amerikában megint jelentős dollár erőt szülhet. Ez a művelet már másodjára történne meg 2016 decembere óta és nagyjából ugyanazt a reakciót hozhatja. Ebben az esetben a kereskedőknek inkább long pozíciók feküdhetnek: az USDJPY (dollár-japán jen), USDCAD (dollár-kanadai dollár) és USDTRY (dollár-török líra) grafikonokon várható emelkedés.

 

A teljes elemzés megtekinthető EZEN A LINKEN.

 

Ez a jelentés előírt általános információs és marketing célokat szolgál. Bármely vélemény, elemzés, ár vagy más tartalom nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak! A kutatás nem készült a jogszabályi előírások szerint, amelynek célja a pénzügyi elemzés függetlenségének megőrzése, és mint ilyen marketing kommunikációnak tekintendő. A múltbéli teljesítmények nem szükségszerűen jelzik a jövőbeni eredményeket, valamint bármely személy aki ezen az információkat használja, teljes egészében a saját felelősségére teszi. XTB nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, beleértve bármilyen elmaradt haszont is, mely közvetlenül vagy közvetve a riport használatából adódik vagy annak megbízhatóságára épít. A tőkeáttételes termékek kereskedése magas szintű kockázatot rejt, amely gyorsan a tőkéje ellen mozoghat. A veszteségek meghaladják a betétjeit és szükséges lehet további befizetésre. Ezek a termékek nem alkalmasak minden ügyfél számára, ezért kérjük bizonyosodjon meg róla, hogy felmérte a kockázatokat, esetleg kérjen független tanácsot! Az XTB által nyújtott kereskedési elemzésben és / vagy a kutatásaban, a szerzőnek a cikkeben említett eszközöknél érdekeltsége lehet. Az XTB rendelkezik azon irányelvekkel melyek egy esetlegesen felmerülő összeférhetetlenség azonosítására és kezelésére a kereskedelmi elemzés készítésével kapcsolatban alkalmasak.

A dot-plot mediánja igencsak árulkodó lesz

Az előző kamatemelés is hozott dollár erőt
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS