SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
"Sell in may and go away"- a tőzsdei közmondás beigazoló - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

"Sell in may and go away"- a tőzsdei közmondás beigazolódni látszik?
Közeledik a május, ami a tőzsdei szólás szerint alulteljesítő szokott lenni és ez a pesszimizmus kiterjed a nyári szünetre is. Érdemes technikailag is számot vetni az elmúlt év trendjeiről, hogy hogyan is alakultak a grafikonok. Három nagy részvényindexet vizsgáltunk meg.
Megjelent: 2017. 05. 02. kedd 17:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
xtbtőzsderészvényindextrendbearish engulfingbearish cross

​‘Sell in May and go away’ – avagy eladni májusban és lelépni. Néhány befektető hiszi, hogy május nem a legjobb hónap a long részvénypozíciók szempontjából és, hogy a gyengülés kiterjedhet a nyári szünetre is. Noha az árak értékelése mentes a naptártól, de azért alulteljesítő nyári időszak többször előfordult.

 

Az XTB elemzője megvizsgálta az elmúlt 10 év trendjeit. A májusok során az átlagos esés 0.54% volt a UK100 indexen, de a US500-nál +0.06%-os a DE30-nál +1%-os emelkedést láthattunk. Vagyis május általában nem gyenge hónap a tőzsdéken. Az elmúlt évtizedben június nézett ki eddig többször bearish, medve piacnak.

 

A három index fundamentumait alaposan áttekintve az XTB arra jutott, hogy a legfőbb indikátorok, tehát a profit arány (earnings ratio), az árfolyam/nyereség arány (P/E ráta) és az árbevétel arányos cégérték (price to sales) azt mutatják, hogy a részvénypiacok most jelentősen túlértékeltek. Ezzel szemben az osztalékok még mindig magasan a 10 éves állampapírok hozamai fölött vannak, ami viszont nem sejtet túlárazást. Lássuk, mit mondanak a technikai szignálok.

 

A US500 grafikonon bearish engulfing alakzat látszik, ez a leginkább előforduló fordító gyertyaalakzat az amerikai index történetében. 2011 során is az engulfing erős korrekciót hozott a rali után. Egy másik formációt láthatunk június végén, ami egy kisebb visszatáncolás után alakult ki, nem volt új csúcs. Mindkét esetben a kereskedők csak ezen jelek után kezdtek eladásokba, nem nyúltak bele az emelkedő trendbe.

 

A német piac nagyon élvezi a támasz-ellenállás zónákat. 2014 második negyedéve során például végig a 10 ezer pontos ellenállást tesztelte az árfolyam, sok nekifutás után sem törte át, de nyárra a zóna fölé érve a tréderek sokan kistoppolódhattak és jött a korrekció.

 

A brit UK100-on egy bearish cross fordul elő, amikor a gyorsabb mozgóátlag a lassú mozgó alá esik be. Az XTB szerint amikor ilyen keresztezés fordult elő, 43 alkalommal 2010 és 2017 között, az eredmény az lett, hogy átlagosan 4.3%-ot esett az index, amíg nem történt egy bullish visszakeresztezés. Sőt még nagyobbak az esések, ha csak a második negyedévekre figyelünk, ott az átlagos esés 7.51% volt.

 

Összesítve tehát az a tapasztalat az elmúlt évekből, hogy több sikeres bearish engulfing van a US500-on, figyelemre méltóak a DE30-on az ellenállási zónák és a bearsih keresztezések a UK100 grafikonján. Mindez alapján egy pesszimista nyári forgatókönyv valószínűbbnek látszik, noha nincs garancia arra, hogy ezek a jelzések mindig sikert hozzanak.

 

Ez a jelentés előírt általános információs és marketing célokat szolgál. Bármely vélemény, elemzés, ár vagy más tartalom nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak! A kutatás nem készült a jogszabályi előírások szerint, amelynek célja a pénzügyi elemzés függetlenségének megőrzése, és mint ilyen marketing kommunikációnak tekintendő. A múltbéli teljesítmények nem szükségszerűen jelzik a jövőbeni eredményeket, valamint bármely személy aki ezen az információkat használja, teljes egészében a saját felelősségére teszi. XTB nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért vagy kárért, beleértve bármilyen elmaradt haszont is, mely közvetlenül vagy közvetve a riport használatából adódik vagy annak megbízhatóságára épít. A tőkeáttételes termékek kereskedése magas szintű kockázatot rejt, amely gyorsan a tőkéje ellen mozoghat. A veszteségek meghaladják a betétjeit és szükséges lehet további befizetésre. Ezek a termékek nem alkalmasak minden ügyfél számára, ezért kérjük bizonyosodjon meg róla, hogy felmérte a kockázatokat, esetleg kérjen független tanácsot! Az XTB által nyújtott kereskedési elemzésben és / vagy a kutatásaban, a szerzőnek a cikkeben említett eszközöknél érdekeltsége lehet. Az XTB rendelkezik azon irányelvekkel melyek egy esetlegesen felmerülő összeférhetetlenség azonosítására és kezelésére a kereskedelmi elemzés készítésével kapcsolatban alkalmasak.Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS