SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A cégek mindössze 2 százaléka adja a magyar gazdaság ge - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A cégek mindössze 2 százaléka adja a magyar gazdaság gerincét!
A hazai cégek alig 2 százaléka esik mérhető kategóriába a nemzetközi mércék szerint, hazai viszonylatban viszont ezek a társaságok és tulajdonosaik jelentik az ország fő gazdasági ütőerét. Az Opten adataiból az is kiderült, hogy kb. 10-15 ezer cég képezi a hazai üzleti elitet.
Megjelent: 2016. 05. 18. szerda 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Hitzinger Annaoptencéginformációvállalatsikertopciprusnémetország

Ha haza cégek főbb mutatóit, az árbevételt, vállalkozási eredményt, osztalékot valamint a pénzeszközöket vizsgálva azt tapasztaljuk, hogy mintegy 13 ezer cég jelentősen kiemelkedik a hazai mezőnyből, így általában ezek a cégek, és főleg ezen cégek tulajdonosai keltik fel azon intézmények figyelmét is, amelyek potenciálisan befektetőt keresnek. A 13 ezer cég jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy csak a 2015-ös évben közel 1000 Milliárd Forint EU-s fejlesztési forráshoz jutottak hozzá, vagy az hogy 2014-ben 1400 milliárd Forint osztalékot fizettek ki tulajdonosaik felé. Hungarikumnak azért távolról sem lehet nevezni ezen cégek tevékenységét, hiszen a társaságok 40 százaléka külföldi tulajdonosokhoz is köthető, valamint 37 százalékuk exportorientált vállalkozás. A külföldi érdekeltségeket elemezve a lista élén nincsenek meglepetések, hiszen Németország és Ausztria, papírformát jelent, ugyanakkor Ciprus top 10-es szereplése már érdekesebb kérdés.


Top cégek eloszlása tulajdonosi szerkezet alapján

 

Ország

Cég db

1

Németország

1 146

2

Ausztria

905

3

Hollandia

472

4

Svájc

285

5

Nagy-Britannia

270

6

USA

247

7

Franciaország

218

8

Luxemburg

215

9

Ciprus

204

10

Olaszország

180
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS