SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Sikeresebben működnek azok a cégek, ahol nők ülnek a ve - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Sikeresebben működnek azok a cégek, ahol nők ülnek a vezetőségben
A hazai cégvezetők között még mindig többségben vannak a férfiak, de ahol a nők is szerepet kapnak a top menedzsmentben, azok a cégek sikeresebben működnek. Kisebb a kockázati besorolásuk, magasabb az árbevételük. Persze ez sokszor a nagyobb cégek, de itt nem csak erről van szó.
Megjelent: 2016. 05. 27. péntek 10:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Pertics Richárdoptennőkhölgycégvállalatvezetőmegbízhatóstatisztikacégadat

Néhány hete foglalkoztunk azzal a témával, hogy csökkent a nők szerepe a magyar cégvilágban. Ez azért is kár, mert a statisztikák szerint a tisztán férfi menedzsmentű  cégek 10 százalékkal rosszabb kockázati besorolással rendelkeznek.

Egy újabb kutatás hívja fel a figyelmet arra, hogy azok a vállalkozások, ahol hölgyek is szerepet kapnak a top menedzsmentben sikeresebben működnek.

 

A statisztikák azt mutatják, hogy azok a cégek, ahol hölgyek is szerepelnek a cégjegyzésre jogosultak között, 10 százalékkal alacsonyabb bedőlési kockázatúak a tisztán férfi érdekeltségű cégeknél. Ennek fényében nem is csoda, ha egyre többen alkalmaznak női felsővezetőket. Több mint 180 ezer cég esetében a hölgyek a családjuk többi tagja nélkül, önállóan vesznek részt a cég életében.

 

Szintén a hölgyek cégvezetői képességeit bizonyítja az a tény is, hogy férfiak segítsége nélkül is sikeresen vezetik cégeiket. Bár még viszonylag alacsony azon cégek aránya, amelyek tisztán női tulajdonosi, és menedzsmenti körrel rendelkeznek, ezen cégek több mint 7 milliárd Ft EU-s forráshoz jutottak, csak a 2015-ös évben. Az már csak a hab a tortán, hogy azon a cégek, amelyekben női vezető is helyet kap - árbevétel arányos nyereségüket tekintve - közel 20%-kal felülmúlják a csupán férfi menedzsmenttel rendelkező cégeket és a megalakuláskor várható élettartamuk is jelentősen meghaladja a tisztán férfiak által vezetett cégekét.

 

Az Opten kutatásából kiderült az az érdekesség is, hogy regionális összevetésben vidéken több a női cégvezetők vagy tulajdonosok aránya. Míg Budapesten csak a cégek felénél vannak jelen a hölgyek, egyes megyékben ez 60-70%-ra is rúghat (pl. Tolna megyében közel a cégek 2/3-ában kapnak szerepet a hölgyek). Ez azért van így, mert a fővárosban nem csak a nagyvállalat sok, de a mikro vállalkozás is, ezekben pedig a férfiak sokkal dominánsabban jelen vannak. De ezzel együtt is jelentős a nők vezette cégek szerepe a gazdaságban.

 

 
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS