SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Rekord számú cég szűnt meg áprilisban, stagnál az úja - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Rekord számú cég szűnt meg áprilisban, stagnál az újak száma
Az Opten összesítette, hogy április során mennyi céget töröltek és mennyi újat jegyeztek be. Bár kevesebb a kényszertörlés és a felszámolás, mint pár éve, de úgy tűnik, hogy még nem állt helyre a vállalkozói bizalom, növekvő gazdaságban erősebb vállalkozói kedv lenne elvárt.
Megjelent: 2016. 06. 03. péntek 14:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Hitzinger Annaoptencégtörlésfelszámoláskényszertörléscfi indexcégalapítás

Áprilisban ismét csúcsra ugrott a megszűnő gazdasági társaságok száma Magyarországon: a cégbíróság 5327 vállalkozást törölt egyetlen hónap alatt, ami új rekord a statisztikában. Eddig egyetlen egyszer, 2015 szeptemberében kúszott 5000 fölé a mutató. „Mostantól nyugodtabb hónapok következhetnek, mert az alvó és magára hagyott cégek ellen 2014-ben indított offenzíva tavaly lezárult” – mondja Hitzinger Anna, az Opten céginformációs elemzője. Ezt a trendet segíti az is, hogy a korlátolt felelősségű társaságok jegyzett tőkéjének 3 millióra forintra emelésének határidejét 1 évvel eltolta a kormány, így újabb cégtörlési hullám csak 2017-ra várható.

 

A 2015 tavaszi havi 4-5000 új kényszertörlési óta a hatóság egyre kevesebb ilyen eljárást indít, április folyamán 1755 kényszertörlés történt. A megszűnéshez vezető másik gyakori eljárás a felszámolás, amit a hitelezők indítanak eladósodott cégekkel szemben – ilyen felszámolás 1577 történt április során, de ezek száma 2012-13-ban nemritkán meghaladta a havi 1800-2000 darabot.

 

A jó hírek ellenére nem látszik ugyanakkor növekedés az új társaságok alapításában. Áprilisban 2157 új céget jegyeztek be, ez nem hozott változást a 2014 közepe óta tartó stagnálásban. „Szigor ide, szigor oda, a cégjogi környezet már egy ideje stabil, és egy prosperáló gazdaságban javuló vállalkozási kedvet kellene tapasztalnunk. A két éve tartó stagnálás leginkább azt sugallja, hogy a vállalkozói bizalom még nem állt helyre.” – mondja Hitzinger Anna.

 

Az Opten cégfluktuációs indexe (Opten – CFI) az adott időszakban törölt és alapított cégek számát viszonyítja az időszak elején rendben működőkéhez. Az index áprilisi értéke megyénként átlagosan 14 százalék körül mozgott. Megyei szinten nézve az áprilisi Opten – CFI Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Zala megyékben érte el a legalacsonyabb értékeket, míg a legmagasabb fluktuációt Budapest, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér megye produkálta.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS